A román állampolgárságú T. Andrást halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják - közölte a Blikk.

A férfi a lap szerint több mint tíz éve dolgozik kamionsofőrként, egymillió kilométert vezetett már csak annál a cégnél, ahol a baleset idején is dolgozott. A tragédia előtt kipihent volt, mindössze 10 perce ült a volán mögött, éppen Hódmezővásárhelyre igyekezett.

Kamion, gázolásos baleset, M5 autópálya
Kép: hvg.hu

Farsang Andrea, a sofőr védője szerint a férfi részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy védence csatornát váltott a rádióján a baleset előtti pillanatokban, az útszakaszon pedig akkora köd volt, hogy mielőtt a rádió­hoz nyúlt, nem látta a rendőrautót és az igazoltató rendőrt sem.

"András szörnyen sajnálja ami történt, amint találkoztunk a rendőrségen a baleset után az első kérdése az volt, hogy miként tudna bocsánatot kérni a halott lány szüleitől" - közölte a védő.

A rendőrnő és társa egy autót igazoltattak az autópályán, amikor elgázolta őket a ka­mion. A két éve rendőrként szolgáló 23 éves Menus Anikó a helyszínen életét veszítette, a társát kórházba szállították, ahol megműtötték. Állapota a Blikk szerint jelenleg kielégítő.

Forrás: hvg.hu