Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és garázdaság miatt javasol vádemelést a rendőrség egy békéscsabai férfi ellen. A 34 éves K. Zoltán 2016. augusztus 15-e és október 29-e között több helyen erőszakosan viselkedett.

Két társasházban, felesége és édesanyja lakóhelyén is többször megjelent.

Édesanyja egyszer sem engedte fel a lakásba, mert erősen ittas és agresszív volt. A férfi ezért két alkalommal is megrongálta a társasház kaputelefonját. A feleségétől pedig egy mobiltelefont követelt, majd egy televíziót is el akart vinni. Ekkor a nevelt lánya is ott volt, aki segített neki elvinni a készüléket egy üzletbe. Miután a boltból kijöttek K. Zoltán megütötte és szidalmazta a lányt.

Egy másik alkalommal a gyanúsított a nagymamáját is fellökte abban a házban, ahol együtt laktak. Az idős nő könnyű sérüléseket szenvedett. Egyszer pedig rátámadt a segítségére siető mentősökre.

Magatehetetlenül feküdt egy árokban, az ápoló segítségével felállt és elment a mentőautóig. Amikor a hordágyra akarták fektetni, kezet emelt a mentőápolóra, ököllel meg akarta ütni. Az ápoló elhajolt az ütés elől és a gépkocsivezető kollégájával a rendőrök megérkezéséig lefogta az erőszakos férfit.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a K. Zoltán ellen indított büntetőeljárásokat egyesítette és a nyomozást 2017. február 16-án lezárta. Az eljárás iratait a rendőrkapitányság továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.