Reszkess Európa! Ezzel a címmel jelent meg a hétfői Nemzeti Sportban Baji Balázs országos csúcsáról a friss hír.

A Fedettpályás Bajnokság vasárnapi kiemelkedő versenyszáma a 60 méteres gátfutás volt a budapestti SYMA csarnokban.

Méltán, mivel a ragyogó formában versenyző Baji Balázs a döntőben 7,53 mp-el új országos csúcsot ért el, megjavítva a hétközben Lódzban elért 7,54 – es eddigi rekordját.

Férfi 60 méter gát – Döntő / 1 Baji Balázs 1989 Békéscsabai AC 7.53 NR

Mint ahogy a fotó is bizonyítja, Balázs ezt az eredményt előre „borítékolta”, hiszen az ugrók kijelző táblájára előre beállította ezt – így boldogan szaladt a cél után a táblához. Csodás előjelek ezek a márciusi 03-i Belgrádi EB-re, melyre a sok nemzetközi verseny után, hazai környezetben készül.

****************

Fél méterrel jár a Kontinens előtt Márton Anita címmel jelent meg a hétfői Nemzeti Sportban Anita országos csúcsáról a friss hír.

Az idei IAAF Word Indoor Tour sorozat befejező állomása Birmingham volt.

Az öt fedettpályás versenyből három alkalommal rendeztek női súlylökést, melyeken az olimpiai bronzérmes a világranglista 2. helyezett súlylökője Márton Anita kiegyensúlyozott, jó szereplést nyújtott.

A záró versenyen is magabiztosan teljesítő békéscsabai atléta új országos csúccsal, 18,97 méterrel végzett az első helyen - így két győzelemmel (Düsseldorf/ 18,17 m és Birmingham/ 18,97 m) és egy második helyezéssel (Karlsruhe/ 18,34 m) megnyerte a sorozat összesített pontversenyét is.

Anita Birminghamben négyszer lökött 18 méter felett, a második legjobbja a versenyen 18,76 m volt.

Szép előjele ez a március 3-i Belgrádi Európa Bajnokságnak, s lesz ez még jobb is- írta a gratuláló sms válaszaként Anita a klubtársainak.