Kiss László elnök elmondta, 2012 óta közel 100 ezer vendég – 190 ezer vendégéjszakát töltött el Orosháza-Gyopárosfürdőn.

Megemlítette, több országos marketing kampányt vittek véghez, nagyszámú termékfejlesztésben vettek részt, számos új és meglévő rendezvény szervezésében vállaltak oroszlánrészt, illetve

több országos marketing díjat kaptak.

2012 óta vendégéjszakák száma 88 százalékkal, a vendégek száma 52 százalékkal emelkedett; míg a külföldi vendégek számát az idegenforgalmi adót is megduplázták, valamint a fürdő látogatottsága is 20 százalékkal növekedett.

Kiss László (b) és Bojtor istván - TDM, tdm évértékelő, Orosháza, 20170221
Kiss László (b) és Bojtor István
Bojtor István alpolgármester megjegyezte, a tavalyi időjárás nem kedvezett a vendégszámnak, ettől függetlenül egyre többen látogatják a fürdőt, és több vendégéjszakát töltenek el a fogadóhelyeken.

Hozzátette, nagyon fontos dolog, hogy a 2016-os évben elnyert gyógyhely minősítés feltette Gyopárosfürdőt a turisztikai térképre, az úgymond nagy nevek mellé.

2015-ben azt mondtuk – jelentette ki Elekes Lajos alpolgármester –, hogy a mezőgazdasági és az ipari pozícióink mellett a turizmus az egyik kitörési pontja Orosházának, amelyre egy városfejlesztési stratégiát lehet építeni. Tavaly óta az önkormányzat vezetése – Dávid Zoltán polgármesterrel az élén – elkötelezett, tudatos

támogatója a turisztikai fejlesztéseknek.

Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója megemlítette, míg a 2015-ös esztendőben 222 ezer vendéget köszöntöttek, addig tavaly a csapadékos időjárás miatt „csak" 195 ezren látogattak el park- és élményfürdőbe. Ellenben a gyógyászat látogatottsága emelkedett: 10 százalékkal nőtt a felírt és felvett kezelések száma az előző évhez képest.

Kiss László (b), Bojtor István, Elekes Lajos és Benkő Ferenc, tdm évértékelő, Orosháza, 20170221
Kiss László, Bojtor István, Elekes Lajos és Benkő Ferenc

A fürdőt ugrálóvárakkal bővítették, jelképes áron egy dottó vonat köti össze Gyopárost az orosházi centrummal (17 ezren vették igénybe).

Kiss László mindehhez hozzátette, a tavalyi fesztiválfronton is a rossz idő volt a mumus (míg a LibamájFesztivál alatt végig fújt, esett, addig a Sör-Virsli Fesztivált a szervezők fújták le).

A turisztikai számadatok 2016-ban ('15-höz) képest: a vendégéjszakák száma: 14 százalékkal nőtt; vendégek száma: 15 százalékkal emelkedett – nem mellékes, ezekkel a számokkal Gyopi kétszeresen túlteljesítette az országos statiszikát. Az IFA 14 százalékkal, a külföldi vendégek száma pedig 35 százalékkal emelkedett.

Tavaly, az év fürdője szavazáson Gyopárosfürdő 4. helyezett lett.

2017-től, 3 éven keresztül 1 hétig, egy 2500-3000 fős (!) spirituális tábor ver sátrat, akiknek külön kempinget építenek.

A LibamájFesztivál május 18-20. között lesz az Alföldgyöngye Hotel parkjában – egy nagysátor alatt, amely alatt a feszkózok biztonságban érezhetik magukat, ha netán egy orkán erejű szél érkezik.

A Sör-Virsli Fesztivál július 21-22-én lesz.

Gyopárosfürdő
Egyszer mindennek eljön az ideje...

***

Nem is tudom, mit is keresünk még itt (Csabán)?