2016 októberében második alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Kincses Kultúróvoda pályázatot abból a célból, hogy erősítse az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködését, illetve elősegítse, hogy az óvodák egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények kínálta lehetőségeket.

Békési Kincses Óvoda
Ide jön a kép aláírás
Az idei kiírásra 48 pályázat érkezett, melyet részletes szempontrendszer alapján értékeltek óvodapedagógus, múzeumpedagógus és közművelődési szakértők, illetve a Kultúráért Felelős Államtitkárság és az Oktatásért Felelős Államtitkárság munkatársai.

E szempontok alapján idén a békési intézmény is elnyerte a Kincses Kultúróvoda 2017 címet, melyet három éven keresztül viselhet, a cím adományozását igazoló emléktáblát pedig az intézményeink falán elhelyezheti.

Emellett felkérést kaptunk, hogy a 2017-2018-as tanévre – az eddigi gyakorlatunkból kiindulva – mintaprojektet dolgozzunk ki egy komplex kulturális programcsomag megvalósítására.

A projekttervek megvalósítására 1,25 millió Ft támogatásban részesülünk.

A mintaprojektek révén a példát mutathatunk az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésére. – nyilatkozta Béres Istvánné igazgató.