Orosháza Város Önkormányzatának képviselő testülete mindent megtesz a város lakóinak biztonsága és egészsége érdekében. A Nagykárolyban tartott közös testvérvárosi testületi ülésen nemcsak a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt, de az Országos Mentőszolgálat Alapítványon keresztül az orosházi mentőállomást is támogatták. Egyhangú döntésükkel 500 ezer forintot biztosítottak arra, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvánnyal közösen egy új, 4 millió forint értékű eszközt vásároljanak, melyet be is üzemeltek az orosházi mentőautóba a március 9-ei átadón.

500 ezres adomány az orosházi mentőállomásnak, adomány, Orosháza, 20170314

– Az orosházi mentőállomás járműveinek felszereltsége létfontosságú, hiszen a gyors és szakszerű beavatkozás életeket menthet. Ha nincs fejlett eszközpark, akkor a mentőtisztek nem tudják megfelelően végezni a munkájukat. Az orosházi önkormányzat és az alapítvány közös adománya az orosházi mentőtisztek munkáját hivatott segíteni – fejtette ki Dávid Zoltán, Orosháza város polgármestere.

Az újraélesztő eszköz magától végzi a mellkaskompressziót, így a mentőautóban egy személy felszabadul, aki további feladatokat tud ellátni, ennek köszönhetően nagyobb eséllyel tudják életben tartani a betegeket a szállítás során.

Kónya Zoltán, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke fontosnak tartja, hogy az alapítvány a helyi lakosságot bevonva tudja támogatni a mentőállomásokat az ország különböző régióiban. Az elnök alapítvánnyal kapcsolatos teendői miatt az átadón nem tudott személyesen részt venni, ezért nyilatkozat útján köszönte meg az orosházi testület felajánlását.
– Nagyra becsülendő és példamutató cselekedet, hogy az orosházi önkormányzat ötszázezer forint adománnyal segíti alapítványunkon keresztül az orosházi mentőállomást. Ez a cselekedet a helyi lakosokat szolgálja, hiszen a korszerű eszközök vásárlása révén az elhivatott orosházi bajtársak még hatékonyabban tudják végezni életmentő feladatukat. Köszönjük a nagylelkű felajánlást – fogalmazott nyilatkozatában Kónya Zoltán.

Kiemelte, az anyagi segítség erkölcsi megbecsüléssel ér fel, melynek köszönhetően a mentődolgozók tudhatják, hogy az önkormányzat az orosházi lakosságot képviselve támogatja munkájukat.