Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőjét. Az országos döntőn minden évben a megyei versenyeken legjobban teljesítő csapatok vesznek részt. Békés megyében 2017. május 6-án lesz alkalmuk a vállalkozó kedvű családoknak arra, hogy összemérjék tudásukat. A szervezők a közlekedéssel kapcsolatos, játékos és szórakoztató feladatokkal a békéscsabai Škoda márkakereskedésben, a Szarvasi út 74. szám alatt várják majd az érdeklődőket. A kiírás szerint a két szülő mellett legalább egy 6 és 17 év közötti gyermeknek is részt kell vennie a versenyben. Feltétel, hogy legalább az egyik szülő rendelkezzen érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel. A megmérettetésen a közlekedési szabályokra, az elsősegélynyújtásra és a rendőri karjelzésekre vonatkozó kérdések, gyakorlati feladatok is lesznek.

Közlekedik a család, balesetmegelőzés
Kép: police.hu
A versenyen legjobban teljesítő család képviseli majd megyénket az országos döntőn, amelyet 2017. június 10-én és 11-én rendeznek meg Budapesten. A fődíj egy Škoda Rapid Spaceback személygépkocsi. A „Közlekedik a család” vetélkedőre előzetesen, a program
weboldalán lehet regisztrálni, de a szervezők 2017. május 6-án 9 és 12 óra között a helyszínen is fogadják a jelentkezéseket. A feladatok körülbelül másfél óra alatt teljesíthetőek.

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság az elmúlt évekhez hasonlóan idén is internetes játékra invitálja az érdeklődőket. Ennek keretében 2017. május 1-je és 2017. június 4-e között öt fordulóban lehet közlekedésbiztonsági kérdésekre válaszolni. A családok üzemanyag utalványt, ŠKODA illetve ORFK-OBB ajándékcsomagot nyerhetnek. A játék végén a legjobban teljesítők közül pedig kisorsolnak egy egyhetes ŠKODA tesztvezetést egy tank üzemanyaggal.