Az esemény kapcsán Dr. Csák Gyula, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az év 365 napjából a mai az egyetlen, amikor a víz fókuszba kerül, holott minden tevékenységünk közvetve vagy közvetlenül hozzá kapcsolódik. Hozzátette: Magyarországon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen elegendő és jó minőségű ivóvíz áll a rendelkezésünkre, ám ahhoz, hogy ezt gyermekeink, unokáink is elmondhassák magukról, felelősen kell gondolkodnunk és ugyanígy cselekednünk – ez a társadalom kollektív felelőssége.

Víz Világnapja, Csák Gyula, brse, baran ádám, alföldvíz zrt., Tálas Zsuzsanna, Békéscsaba, 20170322
Stílszerűen, vízzel Baran Ádám (b), Dr. Csák Gyula
és Tálas Zsuzsanna (galéria)

Nem véletlenül esett választásuk hazánk egyik legsikeresebb sportegyesületére: úgy gondolják, amennyiben a sokak által szeretett és megbecsült sportolók azonosulni tudnak e zöld gondolattal, a szurkolók is jobban átérzik a fenntarthatóság fontosságát.

Baran Ádám, a BRSE elnöke is a környezet- és természetvédelem fontosságáról beszélt, arról, hogy a röplabdás lányok mennyire magukénak érzik azt. Nem véletlenül csatlakoztak a Green Way kampányhoz sem, melynek jelmondata: Védjük meg a Földet együtt! Sportolóik igyekeznek úgy élni, hogy mindennapjaik során folyamatosan hozzájáruljanak a kampány sikeréhez.

Víz Világnapja, alföldvíz zrt., brse, baran ádám, Csák Gyula, Tálas Zsuzsanna, Békéscsaba, 20170322
A zöld-sárga Green Way labda (galéria)

Tálas Zsuzsanna, a csapat egyik legjobbja is csatlakozott az elhangzottakhoz. Elmondta, most, hogy egyre nagyobb figyelem jut a röplabdának, egyre inkább központban vannak és egy-egy játékos példaképpé válik, nagyon fontos a példamutatás, hiszen minden apró lépésükkel tömegeket tudnak megmozgatni.

A sajtótájékoztató zárásaképp Diós Zsolt, az Alföldvíz Zrt. PR irodavezetője a Víz Világnapja kapcsán fontosnak tartotta megemlíteni az éppen zajló, gyerekeknek szóló rajzpályázatukat, melynek címe „Miként véded környezeted?” és melyre április 14-ig várják a rajzokat.