Az elmúlt hónapban valamennyi járási hivatalba ellátogatott dr. Takács Árpád, akit februárban neveztek ki a Békés Megyei Kormányhivatal élére. Főigazgatóként látogatásai során elsősorban a hivatalok vezetői állományával egyeztetett az őket érintő feladatokról, hogy jobban megismerje a települések sajátos munkafolyamatait, és hogy tájékozódjon az illetékességi területeket ellátó személyek hatásköreiről.

Takács Árpád és Dávid Zoltán, Takács Árpád és Dávid Zoltán, Orosháza
Takács Árpád (balról) Dávid Zoltánnal egyeztetett az önkormányzat és a kormányhivatal közös feladatairól. Fotó: Domján Róbert

Az orosházi látogatás révén Dávid Zoltán, Orosháza város polgármestere személyesen fogadta a főigazgatót, akivel a Békés Megyei Kormányhivatal és az Orosháza Város Önkormányzat szoros együttműködésről egyeztettek.

– Egyeztettünk a kormányhivatal és az önkormányzat kapcsolódási pontjairól, hiszen számos olyan terület van, ahol közös felületen dolgozunk, mint például az építés hatósági kérdések okán, a kiemelt beruházások tekintetében vagy az egyéb városfejlesztési munkák során. Az elmúlt időszakban jól működött a kapcsolat a két intézmény között, melyet a partnerség, a párbeszéd és az együttműködés jellemez. Nincs tudomásom arról, hogy lett volna olyan ügy, mellyel kapcsolatban ne értettünk volna egyet az önkormányzattal. Orosháza Város Önkormányzata egy kitűnő önkormányzat és jól működik – fejtette ki dr. Takács Árpád.

Kiemelte, az orosházi ipar rendkívül fontos a kormányhivatal számára is, ezért a helyi vállalatokhoz –mint például a Linamar Hungary Zrt. orosházi telephelyére és az Guardian Orosháza Kft. gyárba – személyesen is ellátogat az elkövetkezendő hetekben.