Orosházán, a Bajcsy-Zsilinszky utcán 2017. április 2-án 7 óra 30 perc körül személygépkocsijával jelzőtáblának ütközött egy férfi. Személyi sérülés nem történt, a jármű vezetője elhajtott a helyszínről.

A rendőrök a férfit még a délelőtti órákban megtalálták. A szonda alkoholfogyasztást jelzett nála, ezért orvosi vizsgálatra és mintavételre előállították, a jogosítványát bevonták, majd büntető feljelentést tettek ellene.

Ezen kívül, 2017. április 2-án, Békés megyében még három helyen intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt a rendőrök. Körösladányban, a Petőfi téren 6 óra 30 perc körül egy személygépkocsival közlekedő férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Miután további két mérés is megerősítette az ittasság gyanúját, a férfi vezetői engedélyét elvették.

Tarhos külterületéről 16 óra 45 perc körül állították elő a rendőrjárőrök egy motorkerékpár vezetőjét. Nála is három légalkohol mérés eredménye lett pozitív, ezért bevonták a jogosítványát.

Végül 21 óra körül Körösladányban, a Dózsa György úton egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfival szemben intézkedtek a rendőrök. Az ő esetében is három mérés igazolta, hogy ittasan vezetett. A motorosok és a Körösladányban igazoltatott autós ellen is büntetőeljárás indul.