A szakmai nap célja: A Békés megyei köznevelési intézmények intézményvezetői és fenntartói, valamint a köznevelésben, gyermekvédelemben eljáró hatóságok, szervek együttműködésének megerősítése.

Kormányhivatal, békés megyei kormányhivatal, Békéscsaba, 20170405
Sokan voltak (és vannak képek is)

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, a szakmai nap védnöke nyitóbeszédében megtisztelőnek nevezte, hogy oly sokan kíváncsiak a rendezvényre. Beszélt arról is, hogy a gyermekek alapjogainak érvényesítése kiemelkedően fontos feladat napjainkban. Szólt arról is, hogy az utóbbi időszakban hétszáznál is több hatósági jogkör került át a járásokhoz, melyek egy jó része a köznevelési intézményvezetőket, fenntartókat is érinti, így fontos, hogy megismerkedjenek a jogszabályi változásokkal és hatáskörökkel.

Kormányhivatal, marosvölgyi emese, Békéscsaba, 20170405
Dr. Marosvölgyi Emese köszöntőbeszéde (galéria)

Dr. Marosvölgyi Emese, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala hivatalvezetője köszöntőjében az érintett intézmények elsődleges feladataként aposztrofálta az önálló gondolkodásra képes gyermekek nevelését. Azt mondta, hogy a hatékony és törvényes közoktatás és nevelés mindannyiunk közös érdeke.

A köszöntőket nyolc szakmai előadás követte.