Kiss László, a Jövő Építők TDM. Közhasznú Egyesület elnöke és Lajti Tímea ügyvezető igazgató az Alföld Gyöngye Hotelben tájékoztatta a sajtó munkatársait az orosházi önkormányzat és a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett nagy nyári rendezvényekről. A szervezők igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy mindenki találjon magának a korához és érdeklődéséhez közel álló eseményt.

TDM,  Kiss László, Lajti Tímea, Orosháza, 20170406
Kiss László és Lajti Tímea

Az élet a május 18-20. között esedékes gasztronómiai értékekre épülő Libamájfesztivállal indul, melyen a kulináris élvezeteken kívül olyan fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt, mint Deák Bill Gyula, a Neoton, a Tankcsapda vagy Ganxsta Zolee. A gyerekek sem fognak unatkozni, nekik szól majd Eszményi Viktória és Heilig Gábor műsora, de vidámpark, ugrálóvár és trambulin is segít, hogy este ne kelljen altatni őket. A szervezők minden eshetőségre gondolva egy 2000 négyzetméteres sátrat is felállítanak, így ha esik, ha fúj (de persze nem fog!), a rendezvény nem marad el.

Júniusban Tóth Gabi lép fel a Főtéren valamint folytatódik az Oros-Kosár kézműves vásár programsorozat. Az Árpád-kerti pikniken amatőr művészek mutatkoznak be és vásznas filmvetítésre is sor kerül.

A júliusi programok Tóth Gabi koncerttel indulnak,de erre a hónapra is jut nagyrendezvény: 21-22-én Gyopárosfürdőn tartják a Sör-virsli Fesztivált, melyen szintén élőben hallgathatjuk kedvenceinket: Opitz Barbit,a Hooliganst vagy Majka és Curtist. A koncertek mellett vidámpark és tucatnyi vendéglátóegység garantálja a jó hangulatot és változatos ízeket.

Gyopárosfürdő, gyopárosfürdő

A parkfürdő egyébként május végétől várja a vendégeket, június közepétől augusztus végéig ráadásul minden hétvégén animátorok gondoskodnak kicsik és nagyok aktív pihenéséről és szórakozásáról.

Az augusztusi programok a Szen István napi ünnepkörhöz kapcsolódnak: a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezik a Don Quijote-napot. Augusztus 20-án egész nap kézműves vásár várja a látogatókat, a megemlékezés után pedig az EverDance táncszínház műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. Az ünnepet a fürdőben Magna Cum Laude koncert és tűzijáték zárja.