Orosháza fotóalbumát 2014 szeptemberében vehette kezébe a közönség. Az azóta eltelt időszak újdonságairól, fejlesztéseiről szól a bővítést nyújtó 16 oldal, vagy épp egy-egy olyan pillanatról, mely továbbra is az érzelmekre hatva, a részleteket felvillantva, elgondolkodásra, megfigyelésre ösztönzi az érdeklődő lapozókat. A város polgármestere, Dávid Zoltán elkötelezett volt abban, hogy könyv második kiadása létrejöhessen.

Orosházi fotókönyv, orosházi fotókönyv, Orosháza
A fotóalbum tizenöt fényképész látásmódján keresztül mutatja be Orosházát. Fotó: Domján Róbert.

– Orosháza város arculata a tereivel és a végbement beruházásokkal együtt épül. A második kiadásban a települést meghatározó pillanatképek méltó módon adják vissza azt a fejlődést, mely az elmúlt időszakban ment végbe városunkban – fejtette ki a településvezető.

A könyvet Orosháza Város Önkormányzata megbízásából az Orosházi Média Kft. készítette és adta ki. Az album – 15 fényképész eltérő látásmódjának köszönhetően – magával ragadó módon enged betekintést Orosháza életébe, legyen szó a város lakóit bemutató pillanatképekről, a főtérről, Gyopárosfürdőről, rendezvényeinkről, épített környezetünkről vagy épp civil szervezeteinkről, egyesületeinkről.

A fotóalbum szemléletét továbbra is az első oldalon található József Attila-idézet tükrözi legjobban: „már száz ezer éve nézem, amit meglátok hirtelen”, azaz akár az orosháziak számára is tartalmaz több újdonságot, hiszen az alkotók kiemelt részleteket tárnak fel előttünk a fotóalbum segítségével. A kötet olyan hangulatot teremt, mely az orosháziak hétköznapjainak és ünnepeinek színnel teli élményeire egyaránt rávilágít. Ennek a koncepciónak kimondott célja, hogy a nem orosháziak előtt, akik kezükbe veszik az új könyvet, csak Orosháza egyes részleteit fedje fel a fotóalbum, mely nyomán elindulhat az olvasó az egész felfedezésére, megismerésére.

A könyv magyar mellett angol, román és szerb nyelven rövid szöveges összefoglalót is tartalmaz Orosháza jelenéről és múltjáról. Az „Orosháza – Városi ARCképek” hamarosan kereskedelmi forgalomban is megvásárolható lesz.