Munkanélküliség és munkaerőhiány – micsoda paradoxon egy lapon említeni őket! Pedig sajnos mindkettővel találkozunk országos és megyei szinten is.

Gyula, megyejárás, Várkonyi étterem, Gyula, megyejárás, Várkonyi Bisztró

A gyulai Várkonyi Bisztró most épp az utóbbival küzd – tudtuk meg Oláh Imre üzletvezetőtől.

- Nagyon nehezen vagy egyáltalán nem találunk szakács pozícióban dolgozni akaró képzett szakember annak ellenére, hogy Bisztrónk által kínált bér és pluszjuttatás magasan a megyei átlag felett van. A vendéglátásban országosan jellemző tendencia, amiről beszélek: a képzett szakemberek kiöregedtek vagy külföldön dolgoznak olyan  összegekért, amellyel mi nem tudjuk felvenni a versenyt. A fiatalok pedig nem motiváltak, a nem megfelelő oktatási rendszer miatt ráadásul nem jól képzetten kerülnek ki az iskolapadból.

- Milyen pozícióra és milyen feltételekkel keresnek munkatársat?

- Szakács végzetséggel keresünk kollégát, tapasztalattal vagy akár anélkül. Olyan embert keresünk, aki kreatív, munkájára igényes, szakmája iránt elhivatott és valóban akar dolgozni.

- Mit kínálnak?

- Megyei átlag feletti, versenyképes fizetést, pluszjuttatásokat, teljes munkaidős bejelentést, folyamatos továbbképzést, modern konyhát és konyhai eszközöket, útiköltség térítést, munkaruhát és napi kétszeri étkezést – mindezt havi 15 munkanapért.

A jelentkezéseket a kapcsolat@varkonyibisztro.hu e-mail címre várják.