Orosháza Város Önkormányzat képviselő testülete tavaly május 30-án egyhangú igennel szavazta meg a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 4/2015. (II.25.) önkormányzati rendelet módosítását, melynek értelmében a városvezetés minden orosházi újszülöttet és családját 18000 Ft értékű Erzsébet-utalvánnyal támogat, illetve egy babanaplót és egy babaköszöntő képeslapot is ajándékoz számukra.

Babaköszöntő, dávid zoltán
Kép: Domján Róbert

A hagyományt teremtő babaköszöntő rendezvénynek a Petőfi Művelődési Központ adott otthont április 11-én délelőtt, ahová 103 családot hívtak meg, kiknek gyermekei 2016 július 1. és december 31. között születtek. Az ifjú orosháziakat és szüleiket Dávid Zoltán, a város polgármestere köszöntötte, aki beszédében hangsúlyozta, egy város akkor él igazán, ha zajosak a játszóterei, ha sok kis apróság szaladgál a bölcsőde és óvoda udvarán, és ha anyukák tolják babakocsiban csöppségüket az utcákon.

– Egyetérthetünk abba, hogy nincs annál örömtelibb pillanat, mint amikor egy új élet születik egy családba, amelyik várta, akarta és végtelenül szereti őt. Örömmel látom, hogy Orosházán idén jó néhány családnak volt örömteli pillanat a várva várt családtag eljövetele – fogalmazott beszédében a polgármester.

Kiemelte, az orosházi városvezetés számára fontos a családok támogatása és a város lakosságmegtartó erejének növelése.

A babaköszöntő rendezvényen az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola másodikos diákjai adták elő zenés műsorukat, majd Orbánné Benkő Ágnes gyermekdallal kedveskedett a résztvevőknek. Az előadások után a megjelent családok láthatóan jóleső érzéssel vették át az ajándékcsomagot a polgármestertől.