Az előadás időpontja: 2017. április 20-án 17 óra. Zacher Gábor, Dr. Zacher Gábor, Ismeretlen helyen
Dr. Zacher Gábor
Helyszíne: Varga Lajos Sportcsarnok (5500 Gyomaendrőd Szabadság tér 1.)

Az előadás után lehetőség lesz kérdések feltevésére is.A program a résztvevők számára térítésmentes!

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum hírei

A Gyomaendrődi KEF újabb sikeres pályázatot nyújtott be 2016-ban. A pályázat keretében több helyi programot is szeretnénk megvalósítani 2017-ben.

Ezek fő célja a szervezet széles körű megismerésén túl, a drogprevencióban elért eredményeket terjeszteni és bevezetni a jó gyakorlatokba. A februárban esedékes ülésünkre így meghívtuk az iskolák Diák önkormányzati képviselőit is, hiszen nagyon fontos a munkánkhoz az az információ, amivel tanulóink rendelkeznek. Nagy segítséget nyújthatnak a programok szervezésében és megvalósításában is. Ennek a közös munkának a keretében 2017. március 27-én, egy tréningen vehettek részt a KEF tagok, a Diákönkormányzat, valamint az őket patronáló pedagógusok. A tréning célja a résztvevők érzékenyítésén túl az együttműködés fejlesztése volt, melyet sok játékos gyakorlattal próbáltunk megvalósítani.

2017. március 28-án a Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tartotta soron következő ülését, melyre meghívták a megyében működő összes szervezetet, és kérték, azok bemutatkozását, az eddigi tapasztalataik megosztását. Nem titkolt szándék volt, hogy a megyei szereplők megismerkedjenek, és kialakuljanak az együttműködés alapjai, melyet aztán a későbbiekben folyamatos együtt gondolkodás és együtt munkálkodás követhet. A Fórumon aktívan vett részt a gyomaendrődi KEF is, ahol a szervezetünk bemutatásán túl, aláírásra került egy együttműködési megállapodás a Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal.

Lehóczkiné Timár Irén elnök, Pál Jánosné titkár