„A tehetséges fiatalokért! A sikeres vállalkozásokért! A minőségi rendezvényekért! A fejlődő turizmusért! Szarvasért!” – Ezekkel a jelmondatokkal hirdette meg az idei rendezvény és esküvő kiállítást a két főszervező: a Turul Bt. és a Penta Drink-Minipol Kft.

MInden ami Szarvas, MInden ami Szarvas, Fotóí: Valló Zoltán, Szarvas
A rendezvény Szarvasról, a város értékeiről, tehetséges fiataljairól szólt. A fotókat Valló Zoltán készítette. (Galéria)

A „Minden ami Szarvas” szlogennel fémjelzett rendezvény sikere nem maradt el, mert – ahogyan azt Berki Tamás, a Penta Drink kereskedelmi igazgatója és Dernovics Péter, a rendezvény ötletgazdája lapunknak elmondta –, ezúttal minden korábbinál több kiállító és támogató csatlakozott hozzájuk. S ami a legfontosabb: az érdeklődők, a közönség, köztük az esküvőre készülő fiatal párok és családjaik sem maradtak otthon.

– Úgy vélem, sikerült megmutatnunk egyrészt azt, hogy Szarvason és környékén rengeteg tehetséges fiatal van, másrészt azt, hogy ez a város kiválóan alkalmas arra, hogy kiemelt rendezvények, például esküvők helyszínéül szolgáljon – hangsúlyozta Dernovics Péter. Hozzátette azt is: idén különös hangsúlyt fektettek a fiatal tehetségek bemutatására, a Fő téri rendezvénysátorban két napon át az övéké volt a színpad. Sztárfellépők is színesítették a hétvégét: itt volt például a Hősök együttes (melynek énekesnője, Vörös Janka már az előző években is megtisztelte a rendezvényt), Hevesi Tamás és Hevesi Imre is.

MInden ami Szarvas, MInden ami Szarvas, Fotó: Valló Zoltán, Szarvas
A megnyitón a város vezetői is megjelentek. A háziasszony szerepét Novodomszky Éva vállalta. (Galéria)

A szakmai kiállítás háziasszony szerepét a szarvasi születésű tévés személyiség, Novodomszky Éva vállalta el, a rendezvény arca pedig Weisz Fanni volt.

Berki Tamás, a Penta Drink Kft. kereskedelmi igazgatója elmondta: ez a rendezvény a térségben egyedülálló módon, egy helyre összegyűjtve sorakoztatja fel mindazt, ami egy esküvő megszervezéséhez, lebonyolításához szükséges. A korábbi évekhez hasonlóan most MInden ami Szarvas, MInden ami Szarvas, Fotó: Valló Zoltán, Szarvas
A helyszín az Árpád Szálló díszterme volt.
is szép számban jöttek el esküvőre készülő fiatal párok (sok esetben szüleikkel, nagyszüleikkel együtt), hogy közösen nézzék meg a kiállított kellékeket: tortákat, jegygyűrűket, ünnepi terítékeket, menyasszonyi ruhákat és kiegészítőket.

Válogatniuk volt miből, ugyanis nemcsak Békés megyéből, hanem a tágabb térségből is érkeztek kiállítók. Vargáné Pálfi Szilvia, az Euro Ékszer Kft. ügyvezetője például Szegedről jött el, s jegygyűrűk egész arzenálját hozta magával. Mint mondta, a mai fiatalok a hagyományos és az újszerű kialakítású jegygyűrűket egyaránt kedvelik. Nagyon sokan monogramot, dátumot, esetleg „örökkön-örökké” feliratot gravíroztatnak a gyűrűjükbe. Ami az alapanyagot illeti, egyre keresettebb a fehér és a rozé arany is.

Azt már Csorba Klárától (aki a szarvasi Ildikó Cukrászda termékeit mutatta be a rendezvényen) tudtuk meg, hogy a vintage jellegű (sima felületű) és a cukorcsipkés torták egyaránt közkedveltek. Sokan kérnek virágot az emeletes tortákra, mások viszont a makaronnal (francia színes süteménnyel) díszített tortákra szavaznak.

MInden ami Szarvas, MInden ami Szarvas, Fotó: Valló Zoltán, Szarvas
A Vőfélytalálkozó a rendezvény egyik izgalmas színfoltjának bizonyult. (Galéria)

A kétnapos esemény számos kulturális csemegével is szolgált. Ilyen volt például a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesülete által szervezett Vőfélytalálkozó, melyre a MInden ami Szarvas, MInden ami Szarvas, Fotó: Valló Zoltán, Szarvas
Esküvői ruhabemutató.
Kárpát-medence számos pontjáról érkeztek vőfélyek. Meg is mutatták tudományukat, melyhez a lakodalmas zenét a Szarvasi Rezesbanda biztosította, a násznépet pedig a Tessedik Táncegyüttes tagjai jelenítették meg.

A rendezvény fénypontjai a szombat esti ruhabemutatók voltak. A korábbi  casting (hir6.hu) keretében kiválasztott 16 fiatal az Árpád Szálló impozáns dísztermében mutatta be a szarvasi Marilyn Ruhaszalon és a Controll Collection gyönyörű ruhakölteményeit és a szebbnél szebb kiegészítőket.

Dernovics Péter a rendezvény végén lapunknak elmondta: bízik abban, hogy sikerült Szarvas értékeit megmutatniuk, s hozzájárultak ahhoz, hogy a város neve egyfajta „brand”-dé váljon.

És nem utolsó sorban, a Minden ami Szarvas már hallható is, mégpedig egy dal formájában, mely fülbemászóan hangsúlyozza a város értékeit -  hallgasd meg itt!

MInden ami Szarvas, MInden ami Szarvas, Fotó: Valló Zoltán, Szarvas
A Fő téri színpadon is felcsendült a Minden ami Szarvas rendezvény címadó dala. (Galéria)
A fotókat Valló Zoltán készítette.