A programot a Békés Megyei Kormányhivatal, Gyomaendrőd Város Önkormányzata és a KBC Békés Megyei Települések fejlesztéséért Nonprofit Kft. szervezte.

A Békés Megyei Kormányhivatal, mint konzorciumvezető, Gyomaendrőd Város Önkormányzata és a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, mint konzorciumi tagok, valamint a Békés Megyei Önkormányzat és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint partnerek írták alá az Együttműködési Megállapodást.

A paktumszervezet további tagjai a Gyomaendrődi Járáshoz tartozó önkormányzatok, helyi vállalkozások, intézmények, akik szándéknyilatkozatban fejezték ki csatlakozási szándékukat.

A Gyomaendrődi Járás foglalkoztatási helyzetének érdemi javulását várják a programtól. Ez olyan komplex, valamennyi gazdasági ágazatra kiterjedő fejlesztési program, amely a térség vállalkozásaival szoros együttműködésben, állami, önkormányzati, a gazdasági és társadalmi érdekképviseleti szervezetek összefogásával valósul meg. A Kormányhivatal a feladatait a Gyomaendrődi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán keresztül valósítja meg. A 2020-ig tartó program célja munkaerő és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képzések biztosítása. A fenntartható működés mellett cél még a foglalkoztathatóság javítása, a megfelelő munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtásával, valamint megfelelő képzési struktúra működtetésével a járási foglalkoztatók versenyképességének elősegítése, javítása.