Nem viselte meg Bene Krisztiánt, hogy előzetesbe került. Fizikai állapota jó, nem omlott össze, bízik benne, hogy harmadfokon megint számára kedvezőbb ítélet születik - írta a lúgos orvosról meg nem nevezett forrásra hivatkozva a csütörtöki Bors.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját a Kúria helyezte előzetes letartóztatásba március végén, néhány héttel az után, hogy másodfokon 9 év fegyházbüntetésre ítélték, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól. A bírói gyakorlattól eltérően a férfit a súlyos büntetése ellenére szabadon engedték, ez ellen három nappal később fellebbezett az ügyészség. Bene ügye harmadfokon folytatódik, addig előzetesben marad.

A lap úgy tudja, Bene a Nagyignác utcai börtön lakója, és már munkát is kapott: a konyhán dolgozik. Bár az általa elkövetett bűncselekmény miatt magas kockázati kategóriába sorolták, magatartásával eddig nem volt probléma. Egy hatfős cellán osztozik három zárkatárssal, akik vagyon elleni bűncselekmény, illetve drog miatt ülnek.

Benét támogatja a családja, meg is látogathatták a börtönben.

Áldozata, Renner Renáta eközben továbbra is személyi védelem alatt áll, illetve pszichológus segítségét is igénybe veszi. Eddig nyolcszor műtötték meg, de további operációk várnak rá.

Az orvos a vád szerint 2013. március 12-én reggel 8 óra előtt megtámadta volt szeretőjét. A nőt a lakásában előbb a földre teperte, kábító hatású injekciót adott a combjába, leöntötte lúggal a nő nemi szervét, majd szőnyegbe csavarta a testét, és lelépett. Bár a rendőrség vádemelést javasolt a Fővárosi Főügyészségnek, 2014-ben megszüntették az eljárást a férfi ellen. Az ügyészség az áldozat panaszára 2016-ban rendelte el újra a nyomozást, majd az orvost első fokon négy év börtönbüntetésre ítélték a Fővárosi Törvényszéken.

Forrás: hvg.hu