Az extrém időjárás miatt megindult a roham: rengeteg autós jelentkezett a biztosítójánál kártérítésért, viszont, akik már átrakatták a nyári gumjukat, igencsak nehéz helyzetbe kerülhetnek.

A Napi.hu cikke szerint ugyanis a biztosítók vitathatják a nyári gumik miatti balesetek során keletkezett anyagi veszteség kifizetésének a jogosságát - közölte Németh Péter, a CLB alkuszcég kommunikációs igazgatója a lappal. A kártérítés egyik feltétele ugyanis az, hogy a jármű műszaki állapota megfelelő legyen. Márpedig a nyári gumi, a havas téli utakon nem számít megfelelő műszaki állapotnak - szögezi le a szakértő.

Német szerint most csak a biztosítók jóindulatán múlik, méltányolják-e az extrém körülményt, s fizetnek-e azoknak is, akik nem az "útviszonyoknak megfelelően", vagyis, a havas úton nyári gumival közlekednek - szögezi le a szakértő. Németh szerint ezért azoknak, akik már lecserélték a téli gumikat, még néhány napig nem tanácsos autóval útra kelni, mert súlyos árat fizethetnek a meggondolatlanságért.

Forrás: hvg.hu