A Szarvasi Gyógy-Termál Kft. feladatköre jóval tágabb a fürdő működtetésénél, ugyanis hozzájuk tartozik a város közintézményeinek fűtését biztosító geotermális távhőrendszer üzemeltetése is. Gémes Tiborra tehát sokrétű feladat várt, amikor 2016. január 1-től előbb egy, majd később újabb három évre megbízást kapott a kft. vezetésére. Egészen más területről érkezett, korábban a Körös Volán Zrt. személyszállítási igazgatója volt.

Gémes Tibor, Gémes Tibor, szarvasi fürdő, Szarvas
Gémes Tibor 2016. januárjában vette át a fürdő vezetését. Fotók: Bencsik Ádám. (Galéria)

– Annyira azért nem áll távol egymástól a két feladatkör, mivel a Volánnál szerzett vezetési, irányítási tapasztalataimat és műszaki szemléletemet itt is jól tudom hasznosítani – mondja Gémes Tibor, miközben bekukkantunk a fürdő különböző helyiségeibe.

Szarvasi fürdő szaunasziget, szarvasi fürdő, szaunasziget, Szarvas
Népszerű a szaunasziget.
Megnézzük a néhány hónappal ezelőtt átadott szaunaszigetet, ahol két finn és egy infraszauna, valamint egy merülő dézsa várja a vendégeket. A 25 méteres úszómedence szélén sportolók készülődnek éppen, hogy a vízbe csobbanjanak. A pezsgőfürdőként is szolgáló medencében víz alatti torna kezdődik, a gyógymedencék irányából pedig megcsap bennünket az alkáli-hidrogénkarbonátos víz jellegzetes illata. Ahogyan azt kísérőnktől megtudjuk, az ezredfordulón gyógyvízzé minősített víz elsősorban nőgyógyászati panaszok és ízületi betegségek kezelésére alkalmas.

– Szeretnénk törökfürdős jellegűvé tenni ezt a két termálmedencét magába foglaló részt,Szarvasi fürdő, szarvasi fürdő, termálmedencék, Szarvas
A gyógyvíz sokféle bajra jó hatással van.
ez a következő felújítási tervünk – mondja a fürdőigazgató. Aztán sorolja, mi minden történt az elmúlt időszakban: a látogatói igényekre reagálva szoláriummal bővítették a szolgáltatások körét, felújították az uszodai öltözőket, az udvaron pedig kialakítottak egy játékszigetet. Itt kültéri sakkozásra és ping-pongozásra, sőt lengőtekézésre is lehetőség nyílik.

– Idén szeretnénk folytatni a külső terület felújítását, szebbé tételét. Célunk, hogy a nyári időszakban a Szarvason és Békésszentandráson tartózkodó nyaralóvendégeket becsábítsuk a fürdőnkbe. Ennek érdekében a marketingre is nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni. Megkezdtük a külső, nem támogatott masszázsok felfejlesztését, ezt a célt szolgálja április végéig tartó tavaszi akciónk is, melynek keretében igen jutányos áron vehetik igénybe masszázsszolgáltatásainkat (egy 40 perces masszázs például mindössze 1400 forint) – sorolja a részleteket a fürdőigazgató.

Szarvasi fürdő, szarvasi fürdő, víz alatti torna, Szarvas
Víz alatti torna foglalkozás a pezsgőmedencében. (Galéria)

Bekukkantunk a gyógyászati kezelésekre (iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő stb.)  szolgáló helyiségekbe és a fizikoterápiás részlegbe. Járási fürdőről lévén szó, elsősorban Szarvasi fürdő, szarvasi fürdő szoláriuma, Szarvas
Új szolgáltatásuk: a szolárium.
Szarvasról és a közeli településekről járnak ide a betegek. Gémes Tibortól megtudjuk, hogy a balneoterápia és a fizikoterápia területén a szarvasi gyógyfürdő gyakorlatilag ugyanazt a kezelési spektrumot nyújtja, mint a Gyulai Várfürdő gyógyászati részlege.

Miután megismerkedünk a fürdő szolgáltatásaival, az igazgató még néhány fontos változást megemlít. Például azt, hogy most már hétfőnként is nyitva tartanak, s hogy az úszójeggyel már nem csak a reggeli órákban, hanem napközben is jöhetnek úszni (kétórás időtartamra) a látogatók. Szintén újdonság, hogy a szarvasiak számára kedvezményt vezettek be, így ők olcsóbban vásárolhatnak belépőjegyet, mint a vidékről érkező vendégek.