Tizennégy hónapja akadályozta meg kopasz férfiak egy csoportja, hogy az MSZP-s Nyakó István elsőként férjen oda a Nemzeti Választási Iroda épületében felállított időbélyegzőhöz, így az ő, vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kérdéseit fogadja be a Nemzeti Választási Bizottság.

Az ügyben márciusban rendőrségi nyomozás indult, amit azonban augusztusban megszüntettek. Így Nyakó István novemberben pótmagánvád-indítványt nyújtott be a bírósághoz, amely lehetőséget jelentett számára, hogy ügyvédjével együtt betekintsen a nyomozati iratokba. Ezekből derült ki, hogy valamennyi, az NVI-nél megjelent kopasz büntetett előéletű.

A bíróság most döntött Nyakó indítványáról: elutasította azt – írja a 24.hu. A Fővárosi Törvényszék végzése szerint aggálytalan bizonyossággal megállapítható, hogy bár a politikust a kopaszok akadályozták az NVI aulájában, nem sértettje az ügynek. Azért nem jogosult pótmagánvádlóként fellépni, mert "a népszavazási kezdeményezése akadályozása elsődlegesen a népszavazási eljárásban szerephez jutó állami szervek döntésének befolyásolására irányulhat".

Forrás: hvg.hu