A Pannonia Entertainment most már több éve küldi újra moziba a legnagyobb filmklasszikusokat, nekik köszönhetjük, hogy az első két Alien, a 2001: Űrodüsszeia, a Ponyvaregény, a Gyalog galopp vagy épp az Amadeus is ismét a nagyvásznon volt látható itthon.

A forgalmazó most bejelentette, milyen filmeket várhatunk tőlük a következő hónapokban. A nyolc bemutató közül három a klasszikus vonalat képviseli, de három hazai filmpremiert, egy természetfilmet és egy ismeretterjesztő filmet is tartogatnak.

Digitálisan restaurált változatban kerül országszerte mozikba Charlie Chaplin 1936-os mesterműve, a Modern idők (premier: május 25.), Dargay Attila 1981-es örökzöldje, a Vuk (premier: június 22.) és Milos Forman nagy sikerű musicale, a Hair (premier: június vége/július eleje) is.

Az új filmek közül először az Oscar-díjas Gravitáció forgatókönyvét apjával, Alfonso Cuarónnal közösen jegyző Jonás Cuarón új filmje, a Desierto – Az ördög országútja került mozikba, április 20-tól. A Jeffrey Dean Morgan és Gael García Bernal főszereplésével készült thriller a globális méreteket öltő menekültválságra reflektál egy fiktív történettel, rémálomszerű szituációba helyezve az illegális bevándorlókat.

Először kerül rendes moziforgalmazásba a Vademberek hajszája című vígjáték/kalandfilm (premier: május 11.), az Utóhatás (Aftermath) című, Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült thriller pedig június 1-től látható országszerte.

A Gemenc - Árterek világa című magyar természetfilmet május 18-tól, A művészet templomai: Forradalom - Az orosz avantgárd születése című ismeretterjesztő filmet pedig május végétől lehet majd elkapni a moziban.

Forrás: hvg.hu