Első alkalommal kerül sor Torta- és Süteménysütő verseny megrendezésére. A hagyományos és design torták mellett édes és sós aprósüteményekkel lehet nevezni, április 25-ig. Nevezési díj nincs. Az elkészített finomságokat a Körös Látogatóközpontban 2017. április 30-án 7-8 óra között kell leadni zsűrizésre. A tortákat az alábbi szempontok figyelembe vételével bírálják: a megjelenés, esztétika, díszítés. Ugyanakkor a torták íze, ízvilága is számít. A tortán valamilyen formában meg kell jeleníteni a Gyoma 300 éves logót. Sütemény kategóriában nevezni lehet legalább 20 szeletes (db-os) sütemény elkészítésével, amelynél a kizárólagos bírálati szempont az ízvilág. Hűtést nem igénylő süteményeket várnak. Fontos kritérium a fogyasztásra alkalmas élelmiszerek felhasználása, mesterséges aromák és színezők mellőzése. 11 órakor kerül sor az értékelésre, a díjazásra. Az elkészített remekművek 11-17 óra között lesznek láthatók a Körös Látogatóközpontban (Gyomaendrőd, Jókai u. 6. sz.) A versenyt a Határ Győző Városi Könyvtár szervezi. Bővebb információ: hgyvk.hu, varosi.konyvtar@gyomaendrod.hu, 66/521-655.

Torta- és süteménysütő verseny, könyvtár, Gyomaendrőd, torta, sütemény, Gyomaendrőd

A II. Sajtos Majális kiemelt programjaként, második alkalommal kerül megrendezésre a Sajtos és túrós ételek főzőversenye, 2017. május 1-én.

Helyszíne: Kis Bálint Általános Iskola (Hősök út 45.sz.) udvara lesz, amelyre a Szabadság tér felől lehet bemenni. Időpont: 2017. május 1.

Reggel 8 órától lehet elfoglalni a főzőhelyeket, az elkészült ételeket 13 órára kell leadni. Olyan ételt kell készíteni, amelyben a sajt, a túró alapanyagként kerül felhasználásra. Az ételeket két kategóriában lehet nevezni: hideg és meleg étel. A zsűrizés szakértő, mesterszakács vezetésével történik. A zsűri az íz, illat, szín, állag, az alapanyag felhasználása és a kreativitás alapján fog dönteni. Eredményhirdetés 14 órakor.

Sajtos Majális, főzőverseny, sajt- és túrófesztivál, Gyomaendrőd

Nevezési díj csapatonként 3000 Ft. A csapatok sörasztalt és két padot kapnak, vízvételi lehetőség, mosdóhasználat biztosított. A csapatok gondoskodnak a főzéshez szükséges alapanyagokról, eszközökről. Kérjük, hogy gázüzemű főzőeszközt hozzanak!

Várják a főzni szerető-tudó csapatok, közösségek nevezését. Nevezési határidő: 2017. április 24.

Bővebb információ: Kállai Ferenc Kulturális Központ, kfkk.gyomaendrod@gmail.com, telefon: 283-524.