A rendezvény alapvetően nem különbözött a megszokott nyílt napoktól – mondta Czeglédiné Szappanos Anita igazgató – miközben mégis, épp az extrém időpontja miatt volt érdekes. Továbbá nem csak a nyolcadikos diákok, hanem a felnőttek részére is készültünk: játékos formában mutatjuk be képzéseinket

ezen a varázslatos éjszakán.

Czeglédiné Szappanos Anita - szakmák éjszakája, czeglédiné szappanos anita, Gyula, 20170422
Czeglédiné Szappanos Anita
(Bencsik Ádám képei)
„Hentes kézzel bánó ember, sonkát, kolbászt vágó mester" –

többek között ezzel a szlogennel várta a Gyulahús Kft. szakoktatói és tanítványai azokat, akik a kolbászkészítés kulissza mögötti fortélyaira voltak kíváncsiak. Sőt, ízlésük szerint elkészíthették a saját kolbászukat is. Az ebédlőben volt próbahús, amit az érdeklődők befűszerezhetnek, begyúrhattak.

Azonfelül az est folyamán bemutatkoztak a központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, a pincér, a szociális gondozó és ápoló, a cad-cam, az asztalos, a szakács, a virágkötő, a boltos, a rendészet, a pék-cukrász és a kőműves szakmák (...).

„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!"
(a Szakmák Éjszakája mottója)

Szakmák éjszakája, Szakmák éjszakája, Gyula, 20170422
... leszel s katona (galéria)
A program általános célja volt:

• az általános iskolák 5-8. osztályos tanulói közül sokan részt vegyenek a rendezvényen – ezt
a rendezvényen történő mérés segítségével felmérni/esetleg adatbázis összeállítása.

• a 14-18 éves korosztály számára a szakképzésben rejlő lehetőségek bemutatása: a gimnáziumokba járóknak be kell mutatni, hogy a gimnáziumi érettségi után megszerzett
szakismeretek javítják munkaerő-piaci pozíciójukat, illetve a már szakképzésben tanulókat a
második szakképzettség megszerzése felé terelése.

• a következő beiratkozási időszakra adatbázis összeállítása azokról a felnőttekről, akik
bizonyos szakmák iránt érdeklődnek.

• a szakképzés újra pozicionálása a közvéleményben.

Szakmák éjszakája, Szakmák éjszakája, Gyula, 20170422
Kolbászból van az egész megye (és a galéria is)