A versenyre 3 fős csoportok jelentkezését várták, a Szabadkígyósi Általános Iskolából két nyolcadikos csapat is nevezett. Az egyik csapat a „Füttyös tengelicék”, melynek tagjai Gera Krisztián, Oláh Gábor és Szabó Imre, valamint a „Túzok fiókák”, melynek tagjai Ács Krisztián, Csicsely Dániel és Csicsely Szabolcs. Felkészítő tanáruk Tóth Éva volt.

Az első forduló levelezős versenyfeladatok megoldása volt. Az írásbeli fordulóban 10 település, 23 csapata versengett a döntőbe jutásért. A döntőbe a levelező forduló után legtöbb pontot elért csapatok jutottak tovább, akik április 4-én, Szarvason, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban mérték össze tudásukat. Az első forduló alapján a Szabadkígyósi Általános Iskola mindkét csapata bejutott a döntőbe, ahol Békés megye különböző városaiból, falvaiból érkezett csapatok versengtek egymással.

Tanulóink a döntőben is eredményesen szerepeltek. A „Füttyös tengelicék” az előkelő második, a „Túzok fiókák” a tizedik helyen végeztek.A Szabadkígyósi Általános Iskola csapatai, Szabadkígyós, 2017