Az Alföldvíz Zrt., mint felelős víziközmű-szolgáltató, elkötelezett ivóvízkincsünk megőrzésében, valamint a csapvíz, mint az egyik legjobban ellenőrzött természetes élelmiszer népszerűsítésében, mondta Diós Zsolt, a szolgáltató PR-munkatársa.

Díszkút Telekgerendáson: Ránkli Ferenc, Kis Albert Zoltán, BMZ (alföldvíz), díszkút, Békéscsaba, 20170426
Ránkli Ferenc (b), BMZ és Kis Albert Zoltán (galéria)

Ránkli Ferenc, Telekgerendás polgármestere köszöntőjében kiemelte, az ilyen esemény alkalmat teremt arra, hogy végiggondoljuk, mit jelent számunkra a víz, mint az élet jelképe, szimbóluma – melyet joggal tekinthetünk

az élet bölcsőjének.

Díszkút Telekgerendáson - BMZ (alföldvíz), díszkút, Telekgerendás, 20170426
BMZ mintát vesz
Úgy gondoljuk, folytatta, gyermekeinket ebben a szellemben kell nevelnünk, hiszen ők a jövő fogyasztói. A vízkincset nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Mi, telekgerendásiak szerencsések vagyunk, mert számunkra természetes, hogy a jó minőségű ivóvíz a kellő mennyiségben mindig a rendelkezésünkre áll, viszont nem mindenhol van ez így.

Kis Albert Zoltán, az Alföldvíz Zrt. divízióvezetője elmondta, a 2014-ben útjára indított IVÓ-VÍZ-KINCS program fő feladata, hogy mindenki számára népszerűsítse az egészséges ivóvizet. A díszkút teljes költségét, az üzemeltetését és a felhasznált vizet is a szolgáltató biztosítja.

Végül a békéscsabai,

de annál világhírűbb BMZ-t kérdeztem az emléktáblán lévő sellőkről.

Nem igazán sellők, kezdte, de valóban nincs lábuk... A Földanya érhálózata a folyók, az erek... azaz maga a víz, ami az élet egyik alapja. Tehát női jellegű. És mi szemléltetné jobban ezt az ajándékot, azt az éltetőelemet, amit kisbaba korunkban úgymond az anyatej jelent, és az a folyadék, ami éltetni tud bennünket? A víz! Ezért nem is tudtam másképp elképzelni, mint női formában, ahol mindez anyaság jelleg is szerepel rajta. Nem konkrét figurák ők, hanem hullámok, habokból tevődnek össze; az egyik egy kicsit idősebb, ő az érett, és van egy fiatal, az a tiszta víz – amire mindannyian várunk.

Díszkút Telekgerendáson - BMZ emléktáblája, díszkút, Telekgerendás, 20170426
(még több kép)