Az Országos Mentőszolgálat igen fontos feladatot lát el nap, mint nap, mégis az állami költségvetés alakításánál egészen 2010-ig háttérbe szorult. Azóta a kormány teljes mértékben azon van, hogy a mentőszolgálat zökkenőmentesen tudja ellátni a feladatát, melyhez anyagi támogatást biztosít.

Fontos, hogy a társadalom is támogassa a Mentőalapítványt, mert a beteg embereket azonnali segítségnyújtásban kell részesíteni, amely jelentős anyagi terhet ró rájuk. Egy-egy kivonulás alkalmával akár 2-300 ezer forintba is kerülhet egy beteg ellátása.

A Mezőkovácsházi Mentőalapítvány útjára indított egy kampányt, melynek a szlogenje „Lélegezni Jó”.  Magasan képzett dolgozók révén a tudás már megvan a mentőállomáson, viszont az eszközparkot folyamatosan bővíteni, újítani szükséges. Farkas Károly a mezőkovácsházi Mentőszolgálat vezetője elmondása szerint a „legfontosabb eszköz maga az ember”, vagyis a személyi háttér már biztosított. A Mentőállomás és a hozzá kapcsolódó orvosi ügyelet minőségi változáson megy keresztül. Megtörtént az épület külső-belső felújítása, új mentőautók kerültek az állomásra. Folyamatosan érkeznek új mentéstechnikai eszközök, melyeknek egyenként 5-10 millió forint körüli a beszerzési értékük. Ilyen magas árak mellett minden segítségre szükség van, hogy a fontos eszközöket be tudják szerezni.

A Mezőkovácsházi Mentőalapítvány elindított egy kampányt, mely szépen halad előre, Mezőkovácsháza polgárai teljes mértékben támogatják. Szerencsére a Mentőalapítványnak állandó támogatói is vannak, mint az „Új Alkotmány” Mezőgazdasági Szövetkezet, a Tündérkert virágbolt és a Bíró és Társa Kft. A III. Esküvői Kiállításon több mint, 170 000 Ft-ot sikerült adományokból és támogatói jegyekből összegyűjteni, a lakosságtól is kapnak kisebb összegű felajánlásokat. Ezúton szeretnék MEGKÖSZÖNNI minden adományozónak a segítséget! Abban biztos lehet mindenki, hogy jó helyre kerültek a felajánlások, a későbbiekben beszámolunk arról, hogy milyen eszközök beszerzésére fordították befolyt összeget.

A Mentőalapítvány és maga a Mentőszolgálat természetesen kölcsönösen kiegészítve végzik a munkájukat. A lélegeztetőkészülék megvásárlásához visszatérítendő anyagi támogatást nyújtott az Országos Mentőalapítvány. Elmondható, hogy szerencsére széleskörű a támogatottság és a társadalom pontosan érzi, hogy ez jó irány. „A szakma készen áll, csak az eszköz legyen meg!”

-Az orvosi ügyeleten minden mentős dolgozó minimum E-kategóriás emeltszintű ápolói, főiskolai végzettségű. Az ügyeleti autón a gépkocsivezető feladatkörben is felsőfokú végzettségű szakemberek dolgoznak azért, hogy a betegágy mellett az orvos munkáját tudják a helyszínen is támogatni. Ezáltal az orvosi ügyelet munkatársai ugyanolyan betegellátást tudnak biztosítani, mint a mentős kollegák. A két szakma így tudja konkrétan és nagyon korrektül kiegészíteni egymást- tudhattuk meg Farkas Kályolytól a Mezőkovácsházi Mentőszolgálat vezetőjétől.