Mielőtt azonban a diszkont jellegű nagyáruházról beszélnénk, érdemes néhány szót ejteni egyéb, más helyszíneken lévő kereskedelmi egységeikről, eladási tevékenységet végző telephelyeikről.

Layer Kft., építőipar, layer, Szeghalom, 20170428
Minden, ami egy jó boltban kapható
A Layer Kft-nek Szeghalmon kívül is van egy kereskedelmi egysége, méghozzá Füzesgyarmaton. Ezt megtalálhatják az érdeklődők a Kossuth Lajos úton. Ha Szeghalom felől érkeznek, a jobb oldalon. Ez az egység jelenleg alapvetően tüzép telepként funkcionál, de a közeli tervek között szerepel, hogy egy olyan fejlesztésen esne át a telephely, ahol egy minden igényt kielégítő, modern környezetben várnák a füzesgyarmati és környékbeli vásárlókat bemutatóteremmel, és gyakorlatilag ugyanazzal a szolgáltatással, amivel a szeghalmi nagy áruházban. A beruházás révén egy, az utcaképet is javító, új ingatlannal gazdagodna a település, valamint az áruház bizonyos hiánytermékre adna választ a városban, hiszen itt minden olyan terméket megkaphatnának egy helyen, amely az építkezéshez, a barkácsoláshoz szükséges. Ez alapvetően jelenleg is így van, hiszen akár egy napon belül, a felmerülő igény szerint eljut a kívánt áru a telephelyre, de a változást az jelentené, hogy egy barátságosabb, vevőbarát környezetben, modern és korrekt külsőségek között fogadhatnák a vásárlókat Füzesgyarmaton is.

Layer Kft., építőipar, layer, Szeghalom, 20170428
Gépek is vásárolhatók a belvárosi lerakatban
A másik ismert kereskedelmi egysége a Layer Kft-nek a belváros közelében található mezőgazdasági áruház. A tűzoltósággal szemben lévő telephelyet a legtöbben pusztán a mezőgazdasággal és a gépalkatrészek forgalmazásával köti össze, de a tevékenységük túlmutat ezen. Többek közt mezőgazdasági gépek forgalmazási is zajlik. Ha valaki benéz az udvarra, ezekből a gépekből láthat néhányat.

Elmondható az is, hogy itt nem csupán viszonteladás zajlik, hanem bizonyos egyszerűbb gépeket, mint például a talajlazító, eszközöket, mint példaként említve az egyedi gyártású szerszámosládákat maguk állítják elő, és igaz ez természetesen bizonyos alkatrészekre is, és ezeket, pontosabban ezeket is kínálják ebben a lerakatban a vásárlóknak.

Ha már alkatrészeknél tartunk, azt is kevesen tudják, hogy gépjármű alkatrész forgalmazás is folyik ebben az üzletben, és ugyanúgy, mint más gépjármű alkatrész forgalmazónál, a beszállítókon keresztül a vásárló még aznap hozzájuthat az igényelt alkatrészhez, még akkor is, ha éppen nincs raktárkészleten.

A belvárosi telephelyen ezen túl egyéb mezőgazdasági termékek árusítása is zajlik, mint például a műtrágya vagy a vetőmag árusítás, és ezekhez a termékekhez széles választékban juthatnak hozzá a Széchenyi utcai áruházban.

Layer Kft., építőipar, layer, Szeghalom, 20170428
A választást bemutatóteremmel könnyítik meg
Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk a Layer Kft. központi áruházáról, ami központi ugyan, de még sincs a központban. Talán ez jelent némi versenyhátrányt jelenleg a belvárosban lévő boltokkal, áruházakkal szemben. Hogy miért érdemes mégis kimenni? Mivel egy diszkont jellegű áruházról van szó, így mindent egy helyen meg tud vásárolni az ember. A különböző árufajtákat itt szakterületekre bontva találja meg a vásárló, és képzett eladók segítségét veheti igénybe a választáskor. Ezentúl egy széles választékkal rendelkező bemutatóterem is fogadja a vevőket, amely leginkább a burkolóanyagok és a belsőépítészeti termékek esetében a leginkább tetten érhető, és itt az ide betérő a saját szemével tekintheti meg a termékeket, megérintheti, kézbe veheti azokat.

Az áruházban komoly készletfejlesztésre lehet számítani a különböző díszburkolatok és a kertépítészet területén is, hiszen erre egyre nagyobb igény mutatkozik.

Layer Kft., építőipar, layer, Szeghalom, 20170428
A vas- és acéláru kereskedés egyidős a céggel
Itt kell megemlítenünk a vas- és acéláru kis- és nagykereskedelmet, amely gyakorlatilag egyidős a Layer Kft-vel, és egyeduralkodónak tekinthető a környéken. Ezek az áruk olyan tömegtermékek, amelyeknél a vásárló igényli a házhoz szállítást.

Ezzel kapcsolatosan térhetünk vissza a már korábbi témánkhoz, a mobilitás kérdésköréhez, hiszen ezeket és az egyéb más termékeket is bármikor és bármilyen formában a vásárlók rendelkezésére bocsátják. Vagy úgy, hogy a vevő jön be, és választ, vagy rendelkezik arról, hogy mikor és hová szállítsák ki a számára.

Ide kapcsolhatjuk a webáruház tervezett újraindítását is, amely hozzájárul majd a vásárlók igényeinek maximális kiszolgálásához.

Layer Kft., építőipar, layer, Szeghalom, 20170428
Lakberendezésben, barkácsáruban és építőanyagban széles a választék