Az eseményt megtisztelte Pechtol János az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára, az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke,  dr. Takács Árpád Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Huszár Ferenc alezredes a MH HFKP Területvédelmi osztály kiemelt főtisztje is.  A résztvevőket  Hrabovszki János, az OMVK Békés Megyei Területi Szervezetének elnöke köszöntötte és ismertette az újonnan belépő vadászatra jogosult szervezeteket.

Vadász közgyűlés Mezőberényben, vadásznap, Mezőberény, 20170426
Siklósi István Mezőberény város polgármestere 2017. augusztus 26-ra, az Országos Vadásznapra hívta meg a jelenlevőket,  vadászokat és érdeklődőt. Zuberecz Tibor OMVK Békés Megyei Területi Szervezetének titkára kiemelte, hogy a megye életében is jelentős esemény lesz a XXV. Országos Vadásznap megrendezése, melynek Mezőberény ad otthont. A közgyűlés végén a Meszlényi György a Meszlényi-Autó együttműködés lehetőségéről adott tájékoztatást.

A közgyűlésen résztvevőket  kürtösök is köszöntötték, akik részt vesznek majd az Országos Vadásznapon is. Az augusztus 26-ai főprogramot előző napon az OPSKK Művelődési Központban megrendezett Apróvad Konferencia előzi meg, ahol a téma elismert szakemberei tartanak előadásokat,  majd vasárnap civilszervezetek programjait látogathatják az érdeklődők. A szombati program különlegessége lesz, hogy ezen a napon lővészetre is sor kerül és gazdagítja napot.

Mertz Judit