Heten sorakoztak a XVIII. Gyulai Pálinkafesztivál nyitóünnepségén a színpadon arra várva, hogy elmondják az eseménnyel kapcsolatos gondolataikat.

Bora Imre elsőként lányának, Tímeának és csapatának köszönte meg hosszú, áldozatos munkájukat, hiszen, ahogy tavaly, ebben az évben is ők végezték a szervezés oroszlánrészét. Rutinosan azonban nem nyújtotta a szót: jó időt, jó szórakozást és kellemes kikapcsolódást kívánt az egybegyűlteknek, majd átadta a szót.

Gyulai Pálinkafesztivál, Bora Imre, Dr. Görgényi Ernő, Gyula, 20170428
Bora Imre megnyitja a fesztivált (galéria)

Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke a mértékletesség fontosságát hangsúlyozta az alkohol terén. Elmondta azt is, hogy a kamara nem véletlenül támogatja a fesztivált, hiszen az agrárium, azon belül is a Békés megyei agrárium olyan, melyre mindannyian büszkék lehetünk.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke csodálatosnak nevezte ezt a napot és megtisztelőnek azt, hogy jelen lehet ezen az eseményen. Köszönetet mondott Bora Imrének, hogy immár 18. éve életben tartja a fesztivált, a tavalyi évtől kezdve pedig új fényt és lendületet vitt bele. Azt mondta, hogy a Hungarikumok őrzése közös ügyünk, majd megemlítette, hogy ugyan az Országgyűlésnek van már választott bora, de pálinkája még nincsen…

Gyulai Pálinkafesztivál, gyulai pálinkafesztivál, Gyula, 20170428
Nekik még váruk is van (galéria)

Bognár Levente, Arad alpolgármestere arról beszélt, hogy – sok egyéb mellett – a pálinka tisztelete és szeretete köti össze a két testvérvárost: Aradot és Gyulát.

Záró momentumként Görgényi Ernő, Gyula polgármestere átvette a főváros kulcsát. Megköszönte a közönség jelenlétét, hiszen nélkülük nem lenne pálinkafesztivál, majd átadta a színpadot a várva várt Magna Cum Laudénak.

Gyulai Pálinkafesztivál, magna cum laude, Gyula, 20170428
Misi (dr.)