Jól tükrözi a Skoda sporttal kapcsolatos elhivatottságát az, hogy tavasszal két nagy sporteseményt is támogatnak.

Április 30-án rendezték Békéscsabán a 38. Nemzetközi Tavaszi Sportgálát és 23. Utcai Futóversenyt, melynek fő szponzora a Skoda volt, s melyen országos csúcsnak, vb-szintnek és Zahorán Petra békéscsabai bajnoki aranyának örülhettek a sport -, a kívül-belül megújult Octaviának pedig az autórajongók.

A következő nagyszabású sportesemény, melyhez nemcsak nevét, de autóit is adja a Skoda, a 20. Nemzetközi Békéscsaba - Arad - Békéscsaba Szupermaraton május 20-21-én.

Hogy milyen formában?

 • A versenyt öt Skoda kíséri felvezető- és bírói autóként.
 • Skoda támaszpontot hoznak létre a Kupak sörözőben és kitelepülnek a Szent István téren valamint Mezőkovácsházán is, így a rendezvény alatt több helyszínen is megcsodálhatja a közönség a már említett Octaviát valamint a Kodiaq- t, ismerkedhet a Skoda Connect technológiai újdonságaival és jelentkezhet a hó végén esedékes tesztvezetésre.
 • Egy futócsapat indul a Skoda színeiben, valamint a kerékpárosok közt is megtalálhatóak lesznek a cég munkatársai.
 • Részt vállalnak a díjazásban, a helyezettek pedig egy hétvégére hazavihetik a tele tankos nyereményautókat.

Május utolsó hetében, 22-28 között lesz a Skoda teszthete, melyen az érdeklődők testközelből is megismerkedhetnek járműveik széles választékával és kipróbálhatják a Skoda Connect nyújtotta kényelmet. Csak néhány ezen szolgáltatásokból, melyek egy része – természetesen –távolról is elérhető:

 • vészhívás funkció
 • műszaki segélyhívás
 • parkolóhely megjegyzése, szabad parkolók keresése
 • online lopás elleni védelem
 • értesítés, amennyiben az autó „tiltott területre” érkezik vagy túl gyorsan megy
 • állófűtés távoli vezérlése
 • Google Earth térkép
 • online közlekedési infók és benzinkutak távolsága valamint a belevaló üzemanyag ára
 • hírek, időjárás

Persze a Skoda nem csak a kényelemért, hanem a maximális biztonságért is sokat tesz:autóikban az olyan extrákkal is megismerkedhetnek, mint a sávtartó, a holttér figyelő rendszer vagy a távolság tartó tempomat gyalogos felismerő, vészfékező funkcióval.

A Tavaszi Zsongást május 29 – június 3. között a Volkswagen teszthete zárja.

A Szupermaraton és a teszthetek előtt azonban lesz még egy esemény, mégpedig a

Közlekedik a család! május 6-án, szombaton 9 órától

A versenyt ebben az évben is az Országos Baleset-megelőzési Bizottság hirdette meg és melyek helyszínéül országszerte a Skoda szalonok, Békés megyében a békéscsabai AutoMobil Körös szolgál.

Fogarasi Ildikó marketing asszisztens elmondta, hogy tavaly 13 család szállt ringbe, de idén – az előzetes regisztrációkat figyelembe véve – ennél is több csapatra számítanak. Olyan családok jelentkezését várják, ahol a gyerek(ek) 6-17 év között van(nak) és legalább az egyik felnőtt versenyző rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal. A feladatok változatosak, elméleti és gyakorlati részből állnak: felmérik a közlekedési és elsősegély-nyújtási ismereteket és a vezetési tudást, de mindezt játékosan, szórakoztató formában. A tét persze nem kicsi, hiszen a június 10-i országos döntő győztese egy  Škoda Rapid Spaceback személygépkocsival távozhat – ahogy a megyei forduló egyetlen versenyzője sem távozik majd üres kézzel az AutoMobil Köröstől. Regisztrálni a program weboldalán lehet, és bár nem kötelező, de érdemes.