A programot a Békés Megyei Kormányhivatal, Gyomaendrőd Város Önkormányzata és a KBC Békés Megyei Települések fejlesztéséért Nonprofit Kft. szervezte.

Paktumszervezeti aláírás, Gyomaendrőd, Toldi Balázs, Gyomaendrőd
A Békés Megyei Kormányhivatal, mint konzorciumvezető, Gyomaendrőd Város Önkormányzata és a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, mint konzorciumi tagok, valamint a Békés Megyei Önkormányzat és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint partnerek aláírásra hívták a Gyomaendrődi Járás: Csárdaszállás, Dévaványa, Ecsegfalva, Hunya, a házigazda Gyomaendrőd települések vezetőit és a munkáltató cégek képviselőit.

A programtól a Gyomaendrődi Járás foglalkoztatási helyzetének érdemi javulását várják.  A komplex, valamennyi gazdasági ágazatra kiterjedő fejlesztési program, amely a térség vállalkozásaival szoros együttműködésben, állami, önkormányzati, a gazdasági és társadalmi érdekképviseleti szervezetek összefogásával valósul meg.

Paktumszervezeti aláírás, Gyomaendrőd, Toldi Balázs, Gyomaendrőd

A Kormányhivatal a feladatait a Gyomaendrődi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán keresztül valósítja meg. A 2020-ig tartó program célja munkaerő és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képzések biztosítása. A fenntartható működés mellett cél még a foglalkoztathatóság javítása, a megfelelő munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtásával, valamint megfelelő képzési struktúra működtetésével a járási foglalkoztatók versenyképességének elősegítése, javítása.