Örömmel fogadták az OFKSE küldöttségét szerda délelőtt az orosházi óvodákban, ahová Vajer Tamás klubelnök, Kiss László elnökségi tag, Buday Dániel vezetőedző és Németh László, a felnőttcsapat kapitánya érkeztek, méghozzá ajándékkal. Az orosházi férfi kézilabda-egyesület elnöksége 2016 őszén hozott határozatot arról, hogy az orosházi Liga Kupa mérkőzések bevételét a helyi óvodáknak ajánlják fel. Több százezer forint gyűlt össze, melyet létszámarányosan osztottak szét a helyi nevelési intézmények között.

– Bízunk abban, hogy felajánlásunk segíti az orosházi óvodások fejlődését, a forrásból például fejlesztő- és sporteszközöket tudnak vásárolni. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megvalósítani jótékony programokat, ezzel hozzájárulni az orosháziak mindennapjaihoz, amellett, hogy népszerűsítjük a kézilabdát, a sportot, az egészséges életmódot – emeli ki Vajer Tamás klubelnök.

A Liga Kupában a legjobb négy közé jutó orosházi egyesületnek nem ez volt az első karitatív programja idén: februárban a kézilabdaklub is csatlakozott a helyi nagycsaládosok akciójához, meleg ruhákat gyűjtöttek a rászorulók megsegítésére. Márciusban a játékosok által már nem használt, kiváló állapotban lévő kondigépeket a Kossuth szakképző iskolának ajánlották fel, hiszen közös cél a sportra, az egészséges életmódra nevelés. Áprilisban, a Föld napján fákat ültettek a felnőttcsapat tagjai az edzéseknek is helyszínt biztosító Eötvös sportudvaron, környezetünk védelmét, megóvását helyezve a középpontba.