Május 20-án, jóval mind a meteorológiai, mind a csillagászati nyár előtt, Gyopárosfürdőn kihirdetik a nyarat: megnyit a Parkfürdő és kezdetét veszi a strandszezon.

Ahogy Benkő Ferenc vezérigazgatótól megtudtuk, több újdonsággal is várják a kikapcsolódásra vágyókat: a játszótér új elemekkel gazdagodott, a bejárat mellett grillterasz nyílt, az 50 méteres medence pedig új burkolatot kapott.

Plakát, gyopárosfürdő, Gyopárosfürdő
Madártávlatból

Az animátori szolgáltatások is kibővültek: a nyári szünetig hétvégenként, a szünetben (június 17-től) pedig minden nap tematikus napokkal, vízi tornával, vetélkedőkkel és kézműves foglalkozásokkal várnak kicsiket és nagyokat.

A turisták és a helyiek örömére egyaránt, idén is közlekedik a Dotto vonat, mely Orosháza belvárosából indul és a nagyobb hotelek érintésével érkezik meg a fürdő bejáratához. 2016 májusa és szeptembere között összesen 17.466-an választották a fürdő megközelítésének és a hazaútnak ezt a kényelmes és pénztárcabarát módját, minden bizonnyal ezen a nyáron is nagy sikernek örvend majd.

A számoknál maradva Benkő Ferenc elmondta, hogy a tavalyi főszezonban 120 ezer látogatója volt a fürdőnek, ebben az évben ehhez képest tíz százalék körüli növekedést várnak – elsősorban a márciusban bevezetett és igen jó fogadtatást kapott, különböző kedvezményekre jogosító Barangoló Füzeteknek köszönhetően.

Plakát, plakát

- Vendégeink harmada helyi, harmaduk belföldről – elsősorban Budapestről és Bács-Kiskun megyéből –, harmaduk pedig külföldről érkezik. Legtávolabbról érkező látogatóink Új-Zélandról térnek vissza hozzánk évről évre.

A szezon hát új, mottójuk azonban a régi: Gondolj egy élményre! Itt megtalálod!