Ennek apropóján tartottak közös sajtótájékoztatót a Kupak sörházban a ŠKODA képviselői valamint a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club vezetősége és sportolói.

Szupermaraton, Tóth Sándor, czeglédi katalin, dr. Ferenczi Attila, Békéscsaba, 20170516
Gregor László (b), Tóth Sándor, Dr. Ferenczi Attila és Czeglédi Katalin (galéria)

- Embert próbáló, nagyon nehéz teljesítmény lefutni a Szupermaratont - kezdte Tóth Sándor, a KOPP Békéscsabai AC igazgatója. Nem véletlen hát, hogy az évek során egyre nagyobb igény mutatkozott arra, hogy kerékpárral, görkorcsolyával vagy váltóban is lehessen a távot teljesíteni. Így, míg az első évben, az akkor még Békéscsaba-Nagyvárad útvonalnak 36 egyéni nevező állt rajthoz, idén már „csak" 11. Rengetegen neveztek azonban a többi kategóriában: 39 ötfős váltó, 10 görkoris és 1124(!) kerékpáros próbálja legyőzni a 2x100 kilométert – és önmagát.

Ferenczi Attila, a KOPP elnöke arról a komoly felkészülésről és akaraterőről beszélt, mely ahhoz szükséges, hogy bárki bármely kategóriában végigcsinája ezt a versenyt. Hozzátette ugyanakkor, hogy ez a két nap egy óriási buli, valódi sportfieszta, melynek a teljesítmény mellett csapat-és közösségépítő szerepe is van. Az esemény nagyságát az is jól mutatja, hogy Aradon már egyetlen szálláshelyet sem lehet találni május 20-ra – hosszú hónapokkal ezelőtt elfogyott mind.

KOPP, KOPP Békéscsabai AC, Békéscsaba, 20170516
Pavuk Tíra (b) akadályfutó, Szebegyinszki Richárd diszkoszvető
és Váczi Lili futó(és a képek)

Hegedűs Sándor, az AutoMobil Körös márkakereskedés vezetője elmondta: a Porsche Hungaria által képviselt ŠKODA márka hosszú évek óta kiemelt támogatója a különféle sportágaknak és sporteseményeknek, nem véletlen hát, hogy a ŠKODA és a békéscsabai AutoMobil Körös immár másodjára állt a Szupermaraton mellé, mint „A nemzetközi események kiemelt partnere"

A Békéscsabai Atlétikai Clubot segítő támogatás mellett a ŠKODA márka a rendezvény szinte minden pontján megjelenik május 20-21-én Békéscsabától Aradig.
• A felvezető autók szerepét ŠKODA flotta látja el, s természetesen a versenybírók is a márka járműveivel közlekednek.
• A márkát képviseli az AutoMobil Körös kerékpáros csapata, valamint a ŠKODA hírét viszi a Békéscsabai AC felnőtt férfi futócsapata is.
• A ŠKODA természetesen a versenyzők díjazásában is szerepet vállal.

Skoda, hegedűs sándor, Szerencsi László, Békéscsaba, 20170516
Hegedűs Sándor (b) és Szerencsi László (fotók)

Valóban feltárul a ŠKODA világa a rendezvényen, ahol megismerhetők a ŠKODA típusai, a konfigurátorral bárki összeállíthatja a saját kedvenc Škodáját és lehetőség lesz tesztvezetésre regisztrálni. Bemutatják továbbá a márka tartozékait, ajándéktárgyait, az érdeklődők megtekinthetik a ŠKODA sporteszközeit, de betekintést kaphatnak a ŠKODA digitális jövőjébe is.

Hegedűs Sándor megemlítette, hogy 2016-ban jelentős változásokon esett át mind a helyi ŠKODA szalon, mind a választék. Idén jelent meg a méltán népszerű Octavia faceliftes változata, s újdonságként belépett a ŠKODA a SUV-k világába is, az akár hét üléses KODIAQ-al. A megújulás folytatódik az év hátralévő részében is a Rapiddal, év végén pedig megjelenik a Yeti utóda, a KAROQ.

Skoda, skoda, Békéscsaba, 20170516
Skodás kis autó

A Szupermaratonon megismerkedhetünk szinte a teljes választékkal, Mezőkovácsházán pedig – ahol a versenyzők pihenőjüket töltik – külön bemutatóval készülnek az AutoMobil körösösök.

Hegedűs Sándor kiemelte, hogy a Szupermaraton kapcsolódik tavaszi rendezvénysorozatukhoz. A „Tavaszi Zsongás" záró epizódja a teszthét lesz május 22-27. között, amelyre a rendezvények alatt folyamatosan lehet regisztrálni.

A tesztútra jelentkezők jó kezekben lesznek, hiszen Szerencsi László ŠKODA értékesítő segítségével próbálhatják ki az autókat. Szerencsi László a tavalyi év végén megnyerte a ŠKODA Challenge országos döntőjét, így ő képviselheti Magyarországot június elején a világbajnokságon.

A ŠKODA márka és az AutoMobil Körös ezzel az együttműködéssel is segíteni kívánja a nagy múltú szupermaraton színvonalas lebonyolítását, s a jövőbe tekintve már most készül a jövő évi sportesemény megrendezésére.

Logo, logó

Az AutoMobil Körös Kft. elérhetőségei: 5600 Békéscsaba, Szarvasi út 74.

Tel.: +36 66 529 100

autokoros@autokoros.hu

www.autokoros.hu