A mezőny zöme Európából érkezett, de például eljön az USA, Brazília, Guatemala, Mauritius, Mongólia válogatottja is. Az óriási érdeklődésnek több oka lehet. A hagyomány, hiszen Magyarország már a huszonharmadik kick-boksz világkupát rendezi.

A tavalyi, szintén Budapesten megrendezett Világkupa remek lebonyolítása, a körülmények után még többen jöttek el az idén fővárosunkba. S nem utolsósorban, az ősszel itt rendezik meg a felnőtt kick-boksz világbajnokságot is, és jó néhány csapat méri fel most a helyszíneket. Igen, helyszíneket, mert a tatamis szabályrendszerek – point-fighting, light-contact és kick-light – a MOM csarnokban, míg a ringes versenyek (K-1, low-kick és full-contact- a pár száz méterre lévő Kongresszusi Központban kerülnek megrendezésre.

A hatalmas induló létszám miatt változások következtek be a programba azért, hogy a versenyt zökkenőmentesen lehessen beindítani. A zenés formagyakorlat kategóriák megrendezésének helyszíne átkerült a Budapesti Kongresszusi Központba (a ringes szabályrendszerek helyszínére).

A szombati és vasárnapi versenynapok pontban reggel 9 órakor kezdődnek meg a MOM Sportközpontban (a tatamis szabályrendszerek helyszínén), a Budapesti Kongresszusi Központban a küzdelmek kezdete változatlan: 10.00 óra.

Remélhetőleg sok szurkoló biztatja majd a versenyzőket. A Békés megyei klubok is nagy létszámmal és éremesélyesként lesznek jelen, kihasználva azt, hogy ezen az igazán rangos versenyen nem kell nagyon messzire elutazni.

Folyik a csata az előkelő ranglista helyezésekért is, a tét, ki utazik majd a szeptemberi macedóniai kick-boksz Utánpótlás Európa-bajnokságra!