Az EFI munkatársai egészségügyi szűrővizsgálatokkal várták a lakosságot. Vércukor-, koleszterin- és húgysavszint ellenőrzésre, valamint vérnyomásmérésre is lehetőség nyílott.Egészségnap 2. kép

Amíg a felnőttek nagy hangsúlyt fektettek a prevencióra, addig a gyerekek a számukra kialakított játéksarokban tölthették el az idejüket vagy az arcfestést is választhatták. Minden látogató kedvére válogathatott az egészséges életmód jegyében kirakott gyümölcsök közül.

A Békés Megyei Rendőr Főkapitányság munkatársainál lehetett a saját tulajdonú kerékpárokat a rendőrség nyilvántartásába regisztrálni. Kiállították Boros Béla karikatúra képeit és függőségekkel kapcsolatos rajpályázatot hirdettek az általános- és középiskolások részére. Felhívták az érdeklődők figyelmét a bűnmegelőzés és a betörés elleni védelem fontosságára, meghallgathatták Kovács Péter polgárőr előadását.

A Prima-Protetika egészségügyi segédeszközöket gyártó és forgalmazó cég munkatársainál lehetőség nyílott lúdtalp mérésre, valamint az érdeklődők kipróbálhatták a vállra és derékra helyezhető masszázsgépeket. A mellrák világnapja alkalmából Kotroczóné Antal Terézia megyei védőnő tájékoztatott a szűrések fontosságáról. Szentesi Sándor a dohányzás- és alkohol függőség kezeléséről tartott előadást.