Jó négy hónapja nem meséltél...
Nagy örömünkre, a Gyulai Pálinkafesztiválon megvédtük a tavaly megnyert megye pálinkája címünket; és ugyanitt, a standunkon meglepően szép bevételt generáltunk az új termékeinkkel: a Novummal és a Generációval. A Novumtól (eszencia különlegesség) egy kicsit tartottunk, mert az egy kifejezetten magas árú, extra prémium termék, de szerencsére nagyon szépen fogyott. Ráadásul sokan nem csak megkóstolták, hanem palackos kiszerelésben is megvásárolták, amely már imázsnövelés is, hiszen aki hazaviszi, az napokig, hónapokig kóstolgatja, illetve ajánlja az ismerőseinek.

Nagy árpád - árpád pálinka, árpád pálinka, Békéscsaba, 20170529
Árpi kv-val (galéria)
Hogy zajlott maga a verseny?

A hat Békés megyei főzde 28 tétellel nevezett – mi néggyel. A háromtagú zsűrinél egyhangúlag a Prémium Piros Vilmoskörte Pálinka lett a befutó, nem mellesleg, ezt a terméket tavaly az országos versenyen ezt választották a legjobbnak. A 2016-os megye pálinkája pedig a Lepotica Szilva volt.

Szinte már rutinná vált, hogy mindig nyertek valamivel.
Persze a jót könnyű megszokni... De ez az elismerés egyértelműen számunkra a folytonosságot jelenti: mármint több kiugró eredménnyel hozzuk a minőséget. És ami nagy boldogság nekünk, hogy a pálinkáinkat nemcsak a bírálók, hanem a fogyasztók is díjazzák – itt a már említett eladási mutatókra gondolok.

Sör vagy pálinka?
Is! Szerencsére a reneszánszát éli a kézműves sör. Magam is nagy hódolója vagyok, s míg a fiam a főtéren bringázik, addig én a teraszon legurítok egy finomságot.

A meggysör szinte olyan, mint az üdítő.
A gyümölcsös söröket épp kevésbé szeretem. Talán, mert kiérzem belőlük az aromákat, ami a mi szakmánkban természetes, de nekem a sörhöz idegen. Inkább a kraftos, sűrű, erős, illatos, ízes, IPA-kat, APA-kat kedvelem.

Piros volmos - árpád pálinka, árpád pálinka, 20170529
Piros Vilmos (képek)
S míg az apák isszák az ipát, a gyerkőcök a keróval húzzák az igát... Nyakunkon a Csabai Sörfeszt.

Nemcsak, mint árus, hanem fogyasztóként is nagyon várom a sörfesztivált. Ugye idén Belgium lesz a vendég, és a belgák messze földön híresek az egyedi fűszerezésű, virágos illatú söreikkel.

Hol lesz a standotok?
Egy nagyon jó és frekventált helyen: az első sor legvégén, a színpaddal szemben.

Hány termékkel lesztek jelen?
A teljes szortimenttel: közel 50 fajta portékát vonultatunk fel. Akárcsak a pálinkafesztiválra kivisszük az extra italokat is: a Novumot, a Generációt, a Cuvee-t (amely három íz: az Irsai Olivér, a birsalma és a Lepotica szilva házasítása), a Dupla Ágyas 60-as termékeinket, amelyeket a fiatalabb, erősebb vehemenciával rendelkező fogyasztóinknak ajánlunk. A régi prémium dizájnban, a szokásos fesztiválarculattal, helyes lányokkal lépünk színre – a jól megszokott, jól fogyó termékeinkkel. És persze kint leszek jómagam is.

Ilyenkor nincs az, hogy hagyjatok már békén!
Abszolút nincs! Olyannyira, hogy egésznap a pult körül leszek. Ráadásul indul a gyümölcsszezon, és lassan a bérfőzetők, a cefrekészítők, a pálinkafőzők kezdenek mozgolódni... én pedig a helyszínen is szívesen megválaszolom a szakmai kérdéseket.

Magyarország pálinkája - árpád pálinka, árpád pálinka, 20170529