Az ünnepségen, ahogy minden évben , úgy az idén is számos elismerést adtak át a példaértékű vöröskeresztes munkát végző személyeknek.

Az elismertek között ott volt a Dél-Békés egyedülálló színháza , a Duma’ Színház is.  Duma Zsolt művészeti vezető és Farkas Erika koreográfus vehették át az ÉV TÁMOGATÓJA  díjat.

Mezőkovácsházi  Hunyadi János Gimnázium  ifjúsági önkéntesei közül  Tóth László és Szlanyinka Bence ELISMERŐ OKLEVÉL IFJÚSÁGI VÖRÖSKERESZTES TEVÉKENYÉGÉÉRT  kitüntetést kapott.

A vöröskeresztes munkatársak közül  a Magyar Vöröskereszt  Főigazgatója  kiemelkedő munkája elismeréseként Merényiné Szentmiklósi Etelka  Mezőkovácsházi területvezetőt SZOLGÁLATI ÉRDEMÉREM  kitüntetésben részesítette.

Másnap Nemesgulács településen került sor a Humanitárius Települések VII. Országos találkozójára, (2016-ban a Magyar Vöröskereszt 135. évfordulójának ünnepén, Mezőkovácsházán volt a találkozó).

A rendezvényt Nagy Rudolfné Nemesgulács polgármestere nyitotta meg, majd az oklevelek átadására, a Humanitárius település címet először elnyertek emlékszalagjainak felkötésére került sor.

A tartalmas, színes, jókedvű rendezvényen Mezőkovácsháza Humanitárius települést dr. Szilbereisz Edit jegyző asszony és Szabóné Faragó Julianna aljegyző asszony képviselte. A rendezvény zárásaként Ők adták át az elmúlt évben Mezőkovácsházára bízott Humanitárius Települések Országos Találkozójának vándorbotját Nemesgulács részére, melyen a települések díszszalagjai hirdetik a Humanitárius Település eszméit. A botot most egy évig ők őrzik.

A Magyar Vöröskereszt főigazgatója Díszoklevél átadásával köszönte meg, hogy egy évig vigyázott a város erre az értékes szimbólumra.