Egy korábbi cikkünkben már említést tettünk arról, hogy egy nemrégiben elindított profiljuk az előregyártott betonelemek gyártása. Arról is szó volt, hogy főként a téli időszakban, az építőipar főszezonján kívül erre a tevékenységre milyen nagy igény mutatkozik, de hogy nem csak télen, azt mi sem mutatja jobban, hogy ezeknek az elemeknek a gyártása jelenleg is folyamatos.

Layer Kft., építőipar, layer kft., Szeghalom, 20170531
Nyitható zsalurendszer a minőség záloga
A Layer Kft-nél éppen ezért további fejlesztések folynak ezen a területen. Elsősorban itt a zsalurendszerek fejlesztését kell megemlítenünk, amely által lehetőség nyílik olyan egyedi igényeket kielégítő zsaluzatok elkészítésére, melyek révén sokkal szélesebb skálán képesek előregyártott elemeket előállítani. Beszélhetünk itt pillérekről, talpgerendákról, lábazati elemekről vagy támfalakról.

Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy Szeghalom környékén, mint ahogy az egész megyében a mezőgazdaság az egyik legfontosabb ágazat. Ebből kifolyólag a Layer Kft. az előregyártott elemek előállításánál és fejlesztésénél is igyekszik ezt a területet, ezt az ágazatot megcélozni. Ebből a célból a betonelemek előállítása olyan támfalelemek gyártásával egészül ki, amelyek jól hasznosíthatóak a mezőgazdasági vállalkozásoknál.

Layer Kft., építőipar, layer kft., Szeghalom, 20170531
Mobil, daruzható támfalelemek
Nem kell messzire menni, elég, ha csak arra gondolunk, hogy ezekből a támfalelemekből akár a tömegtakarmányok, a szenázs vagy szilázs tárolására alkalmas, könnyen felállítható építményeket lehet létrehozni. De igaz ez a terménytárolásra vagy más ömlesztett áru tárolására is, ahol a daruzható támfalelemeknek köszönhetően egymástól jól elkülönítve lehet betárolni a különböző terményeket, árukat.

Mivel ezek az elemek daruval könnyen mozgathatóak, így a kialakított építmények egyedileg felmerülő igények szerint könnyen bővíthetőek, átalakíthatóak, és ebből a mobilitásból fakadóan számtalan lehetőséget rejtenek magukban.

Többek között a gazdálkodóknak így nem kell komoly beruházással állandó, rögzített falú építményeket létrehozni, hanem jóval kisebb befektetéssel hozhat létre olyan létesítményeket, amelyeket az éppen aktuális igénynek megfelelően, akár egy naptári éven belül is, a szezonalitást vagy a megtermelt termények mennyiségét figyelembe véve lehet kialakítani, átalakítani a már említett mobilitásnak köszönhetően. A lehetőségek határa mondhatni a csillagos ég.

Összefoglalva:

Miért is érdemes a Layer Kft által épített betonelemekből építkezni a mezőgazdasági vállalkozásoknál vagy más területen?

Nincs zsaluköltség; nincs zsaluzási hiba, deformáció, torzulás; a kivitelezés költséghatékony, tervezhető, ütemezhető; az illesztés pontos, a minőség egyenletes és garantált; nincs beton-összedolgozási és kötési idő eltérés; a minőség időjárástól és hőmérséklettől független; az elemek autódaruval összeilleszthetőek; kevesebb a környezeti- és zajterhelés; az acélszerkezetek rendszert alkotnak; a tűzgátlóbevonat és a festékfelhasználás 50-70 %-kal kevesebb; igény esetén lehetőség van kiszállításra és daruzásra, az elemek egyedi igények és tervek alapján készülnek; az elemekről teljesítmény- és gyártóművi nyilatkozat állítódik ki, és túlméret nélkül lehet közúton szállítani.

Layer Kft., építőipar, layer kft., Szeghalom, 20170531
Könnyen összeállítható csarnokok, raktárak mobil támfalakkal és acélszerkezettel

Megannyi sok-sok előnyt lehetne még itt pontokban sorolni, de már ezek is jól mutatják azt a tényt, hogy széles körű igényeket képes egy ilyen megoldás kielégíteni.

Hasonlóan széles igényeket képes a Layer Kft. egyik legrégebbi tevékenységi köre, a fémipari gyártás is, amely szintén komoly fejlesztések alatt és előtt áll, de ezzel majd a következő cikkben foglalkozunk.