Egy 1951-es minisztertanácsi határozat a pedagógusok munkájának társadalmi elismeréseként június első vasárnapját pedagógusnapnak nyilvánította. Felnőnek a gyermekek, és egyrészt az otthonról hozott, másrészt az óvodától, alsó- közép- és felsőfokú iskoláktól kapott tudást fogják hasznosítani. Ki jobban, ki rosszabbul – tehetségtől függően. Holnap már ők lesznek a társadalom. Hatalmas feladat hárul hát a pedagógusokra, ami előtt illik tisztelegni minden évben legalább egyszer.

Pedagógusnap

Varga Gusztáv polgármester úr köszöntő beszéde után Szabóné Faragó Julianna aljegyző asszony volt az ünnepség koordinátora. Az ünnepi műsor összeállításánál igyekeztek minden intézményt megszólítani egy rövid műsor erejéig.

A Hunyadi János Középiskola tanulója verssel készült, a 4. számú óvoda Napraforgó csoportja a Büszke tölgyfa című tanulságos mesét játszotta el, a Csanád Vezér Általános Iskola diákja és zenepedagógusa előadásában hallhattak egy ismert művet.

Négy darab „Polgármesteri Elismerő Oklevél” talált gazdára:

-          Priskin Ferencné részére több évtizedes, lelkiismeretes óvodapedagógusi munkája elismeréséül.

-          Csóti Lenke negyven éven át végzett áldozatos nevelő-oktató munkája elismeréséül.

-          Mészáros Imréné negyven éven át végzett áldozatos nevelő-oktató munkája elismeréséül.

-          Sándor Mária áldozatos nevelő-oktató munkája és példa értékű osztályfőnöki tevékenysége elismeréséül.

A „Mezőkovácsháza Város Szolgálatáért” kitüntetést feladatkörben tíz évet meghaladó jogviszonnyal rendelkező aktív és nyugdíjas dolgozók számára adományozták:

-          Vojtosovics Ildikó a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mezőkovácsházi Tagintézményénél végzett kimagasló szakmai munkájával érdemelte ki az elismerést.

-          Chovan Erzsébet elhivatottsága és példaértékű nevelőmunkája elismeréséül részesül kitüntetésben.

-          Hedvig Mária példaértékű nevelőmunkája és közéleti tevékenysége elismeréséül, továbbá diplomáját 50 évvel ezelőtt szerezte, ezért arany díszoklevelet is átvehetett.

-          Pasek Mihályné szintén, diplomáját 50 évvel ezelőtt szerezte, így ő is arany díszoklevelet vehetett át.

A városi kitüntetéseken és arany diplomákon túl az áldozatos nevelő-oktató munkát a Békéscsabai Tankerületi Központ is elismerte, és oklevél átadásával köszönte meg:

-          Sebők Andrea

-          Dékány Jánosné

-          Bertus Imréné

-          Szivós Tibor

Pedagógusnap gyerekek

Kisházi Sándorné munkáját 2010-ben, Boda Olga munkáját 2013-ban a város „Mezőkovácsháza Város Szolgálatáért” kitüntetéssel ismerte el. Nyugdíjba vonulásuk alkalmából egy-egy csokor virággal ismét meg köszönték munkájukat.

Minden kedves pedagógusnak szívből gratulálunk az elismerésekhez!