De ezzel kapcsolatban én is csak tegnap lettem felvilágosítva.

Priskinné Fekete Adrienn mesterkozmetikus ugyanis elmagyarázta, hogy epilálásnak a végleges szőrtelenítést hívjuk, és – legnagyobb bánatunkra – a kád szélén ülve végrehajtott lábszárborotválás nem szokott tartós eredményt hozni. Amit ott csinálunk, úgy hívjuk: depilálás. Most már ezt is tudod.

Hogy miért beszéltünk erről? Azért, mert a Haán Lajos utcai üzletbe megérkezett a legújabb csoda, az Ilcsi (néni) nevével fémjelzett epiláló (semmi de!) készülék.

Adrienn Kozmetikája, priskinné fekete adrienn, Békéscsaba
Ez a gép valóban epilál - de nélkül!

Biztosan rendszeresen szembe jön veled olyan reklám, melyben lézeres vagy villanófényes végleges szőrtelenítést hirdetnek. Ezzel a módszerrel csak egyetlen gond van, mégpedig az, hogy nem mindenkinek használ. Ez a technológia ugyanis csak az igazán sötét hajú/szőrű embereken működik – ellentétben Adrienn gépével.

- Ez az eljárás szálanként távolítja el a szőrszálakat úgy, hogy hajszálvékony tűt vezetünk a szőrtüszőbe, és árammal roncsoljuk szét az abban található osztódó sejteket, ezzel gátolva meg a szőr újranövését. A kezelés szinte fájdalommentes: mindössze az áram ráadásakor érezhető egy szúnyogcsípés-szerű érzés.

- Milyen hatékonysággal dolgozik a gép?

- Egy kezelés során 100-150 szálat tudunk eltávolítani, ám mivel a szőrszálak-más-más növekedési fázisban vannak, nagyjából 70 százalék az, ami valóban nem nő vissza. A terület nagyságától és a szőrszálak számától függően három-öt kezelés elegendő a kívánt eredmény eléréséig.

- Mely területeken alkalmazzátok ezt az eljárást?

- Elsősorban arcon – a szemöldök alatti rész és a fülkagyló kivételével. A nők életét a bajusz és a szakáll, míg a férfiakét az orcán lévő szőr keseríti meg. A hónalj és a bikinivonal bizonyos területei az ott található nyirokcsomók miatt nem kezelhetőek, a nagyobb felületek, mint pl. a láb pedig egész egyszerűen túl sok kezelést igényelnének, ezért nem javasoltak.

És mit tegyünk, hogy az (immár szőrtelen) arcunk ápolt és egészséges legyen?

Az Ilcsi-féle hidratáló elixírben két fantasztikus dolog van. Az egyik, hogy minden bőrtípusra jó, a másik pedig az eredménye.

- A már bizonyított növények kerültek egyetlen elixírbe, így egy kész hatóanyagkoktélt kaptunk, mely bármilyen bőrproblémával felveszi a harcot: éppolyan hatásos a ráncos, vízhiányos bőrre, ahogyan a pattanások ellen. Mindez lehetséges azért, mert vizes bázisú, így gyorsan beszívódik, engedi a bőrt szabadon lélegezni, közben pedig segíti annak természetes megújulási folyamatát. Rendszeres használatával csökkennek a ráncok vagy éppen a pattanások.

Adrienn Kozmetikája, priskinné fekete adrienn, Békéscsaba
Priskinné Fekete Adrienn - háttérben Ilcsi kozmetikumok

- Milyen növények vannak benne?

- Tengeri alga, mely tele van nyomelemekkel és vitaminokkal. Mezei zsurló, mely magas szilícium tartalmú, ez segít a kötőszövetet rugalmassá tenni. Yucca, mely elraktározza az élettani szempontból fontos anyagokat. Ezeken kívül van benne mályva és ginkó valamint nátrium-hyaluronát és C-vitamin. Ezek az összetevők külön-külön is hatékonyak, ám együtt csodára képesek: enyhítik a szárazság okozta betöréseket, erősítik a bőrfunkciót, szabályozzák a bőr nedvességtartalmát. Az eredmény érezhetően és láthatóan feszesebb bőr – nem csak az idősebb korosztálynál.

- Nyilván önmagában ez a krém sem elég.

- Természetesen a bőr krémezésre való előkészítése legalább olyan fontos, mint maga a szer. Ha nincs megfelelően letisztítva, alkalmanként leradírozva az arcbőr, nincs az a krém, mely megfelelően kifejtené hatását, így erre is oda kell figyelni.

Adriennel számtalan témát érintettünk még a beszélgetés alatt. Megtudtam többek között azt is, miért egészségesebb tusfürdő helyett szappannal mosakodni. De erről majd legközelebb… Addig is nézegessétek a honlapját és szépüljetek.