Boros Zsófi bő egy éve költözött Budapestről Békéscsabára, majd Gyulára. És azt gondolom nagyon jól tette. A Békés megyei kkv-k legalábbis mindenképpen profitálhatnak az ő személyéből.

Hogy ki ő?

Túlzás nélkül: hetek óta villog a kurzor az üres lapon és ugyanennyi ideje keresem a megfelelő szavakat, jelzőket, hogy el tudjam mondani. Mert igaz, hogy Boros Zsófi coach meg tréner meg vállalkozásfejlesztő, de ezzel más is van így.

Zsófi azonban egy jelenség. Aki mellett nem lehet elmenni, akinél érzed, hogy a vesédbe lát, mégis mersz és tudsz önmagad lenni. És nem mellesleg: Békésben a maga nemében egyedülálló.

Boros Zsófi, Gondolás
Boros Zsófi

A tények

Boros Zsófi tanítóként kezdte a pályafutását. Aztán lett drámapedagógus, kipróbálta magát a  boltvezetőként, kiadói menedzserként majd igazgatóként, üzleti coach diplomát szerzett és megállapodott az üzleti világban. A saját útját járva, a gyakorlati tudásból és tapasztalataiból táplálkozva segíti a kis- és középvállalkozók munkáját – immár Békés megyében (is). Azt mondja, ember és szervezet (vagyis a vállalkozás) elválaszthatatlan: nem lehet, nem szabad csak az egyikre fókuszálni, hiszen oda-vissza hatnak egymásra. Célja, hogy a személyes fejlődés révén megvalósuljon az üzleti siker.

Zsófi nem pszichológus. Így aztán nem ás le a múltba, sőt, a jelen sem feltétlen lényeges. A célra, a megoldásra koncentrál. Nem ad tanácsot. Kérdez, utat mutat, tükröt tart, tudatosít.

Különféle vállalkozások – ugyanaz a probléma

Márciusban Békéscsabán is elindult az első Vállalkozói GPS csoport: decemberig összesen 8 alkalommal gyűlnek össze a helyi cégvezetők, tulajdonosok és magánvállalkozók, emellett különböző online fórumokon egymással és Zsófival is folyamatosan tartani tudják a kapcsolatot. A siker persze nem hullik az ölükbe: aki nem egyszerűen részt vesz a találkozókon, hanem ott is és a köztes időkben is keményen dolgozik a lehetséges megoldások megvalósításán, annál a fejlődés igen hamar megmutatkozik.

Zsófi tapasztalati szerint nem számít hol és mivel foglalkoznak, a kis-és középvállalkozókban gyakran ugyanazok a kérdések merülnek fel, hasonló hiányosságaik vannak:

  • Tudnak, de nem tudatosítanak. Vagyis hiába rontanak el valamit akár többször is, nincs idejük megállni és megnézni, hol a hiba.
  • A feladatokat nem tudják vagy nem megfelelően delegálják.
  • Időzavarral küzdenek.

Vállalkozói GPS, Gondolás, Boros Zsófi

A Vállalkozói GPS csoport tökéletes terep arra, hogy ezekre fény derüljön, hiszen a résztvevők sokszor egymás problémáira jönnek rá – más problémáját mindig könnyebb észrevenni, ugyebár  , és Zsófi is komoly eszköztárat ad a kezükbe, mellyel hatásosan tudják kezelni a felmerülő nehézségeket, a jövőben pedig egyáltalán nem elkövetni azokat.

Nyakunkon a következő

Szeptemberben újabb csoport indul Békéscsabán, mely most is gyakorlatorientált, személyre szabott és változatos módszerekkel segíti a vállalkozókat céljaik elérésében. A témák univerzálisak, a megoldások azonban cseppet sem azok! Ha fel vagy készülve arra, hogy tükröt tartanak eléd, ha nyitott vagy mások problémáira is, ha érzed, hogy valami nem stimmel, ha a kitűzött célért akarsz és képes vagy tenni, akkor ott a helyed. Jelentkezz!

Legyen szó akár life, akár business coachingról, megesik, hogy valaki leül vele szembe, és csak annyit mond: valami nem stimmel. Túl az 1000. coacholt órán Boros Zsófinak azonban szeme sem rebben: a problémák apránként kirajzolódnak, a célok megfogalmazódnak, megvalósítandó tervek születnek, a kövek legördülnek, az ajkak mosolyra húzódnak.