Az újabb ovi-sport pálya átadásán dr. Mokán István polgármester elmondta, hogy tavaly nyáron, amikor az Epreskert utcai ovi-sport pálya átadóján találkozott a pályázatot koordináló alapítvány képviselőjével, rögtön arról érdeklődőt, miként lehetne még egy ilyen pályát építeni Sarkadon, ugyanis arra nagy szükség lenne. A polgármester azt is kiemelte, a város négy óvodájának korszerűsítése, fejlesztése folyamatosan napirenden van, így adódott a Vasút utcai óvoda udvarán a tökéletes helyszín egy újabb ovi-sport pályához.

Ovi-sport pálya átadás Sarkadon, sarkad, dr. mokán istván, Sarkad, Vasút utcai óvoda, 20170615

A Vasút utcai óvoda udvarán megépített létesítmény értéke közel 10 millió Ft, amihez még tavaly ősszel biztosított 3 millió Ft önerőt Sarkad Város Önkormányzata. Az ovi-sport pálya egy 6 x 12 méteres, műfüves multifunkcionális sportpálya, ahol a futballtól és a kézilabdától kezdve a tollaslabdáig számos sportággal ismerkedhetnek meg a gyerekek, továbbá a pályához számos sporteszköz is tartozik. Az óvodapedagógusok képzésben is részesültek, hogy minél hatékonyabb módon használhassák az óvodások az új sportlétesítményt.

A pálya átadása során dr. Mokán István polgármester azt is kihangsúlyozta, hogy a projektátadó egy tudatos, kitartó munkával elindított beruházás sorozat része, melyek keretében az elmúlt egy esztendőben több milliárd forintnyi fejlesztésre nyújtott be Sarkad Város Önkormányzata támogatási igényt, s ezek között számos projekt a sporttal és a gyermekekkel kapcsolatos fejlesztésekre épül. A város polgármestere a rendezvényen megköszönte az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatását, valamint az óvoda munkatársainak pozitív hozzáállását is, majd hozzátette, az alapítványnál még fut egy pályázat, melynek támogatása esetén mindkét sarkadi pálya árnyékoló rendszerrel gazdagodna, tovább növelve azok komfortfokozatát.

Az ünnepség zárásaként az új pályát dr. Mokán István polgármester, Puj Erzsébet Katalin, az óvodák intézményvezetője és Varga Krisztina, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány képviselője adta át a gyermekeknek a nemzeti színű szalag átvágását követően, akik nagy örömmel rögtön birtokba is vették a létesítményt.