A június 24-i programok ezúttal is a Wosinsky múzeumban, a Vármegyeházán és a Babits Mihály Emlékházban lesznek - mondta Ódor János, az intézmény igazgatója az MTI-nek.

A PIM 2016-ban rendezett, Sárkányok mindig lesznek című tárlata első vidéki helyszínén kiegészül a szekszárdi múzeum tárgyaival; indiai, kínai, japán sárkányábrázolások mellett az ozorai vár sárkánydíszes csempéjét, a Faddról származó, hasonló díszű kardhüvelyt, és népművészeti ábrázolást is bemutatnak - tette hozzá.

A múzeum épületében megrendezik a korábban népszerű zseblámpás kalandtúrákat, és az érdeklődők magukra ölthetik a történeti korok öltözeteit.

A Vármegyeháza fő programja a pécsi Bóbita Bábszínház kiállítása és előadása lesz. A Béla király téri helyszín kiállításain tárlatvezetés, valamint egy, a szekszárdi borászdinasztiákról szóló, borkóstolóval egybekötött előadás várja a látogatókat.

A Babits Mihály Emlékházban az évfordulóhoz kapcsolódva ötven Babits vers hangzik majd el Rubányi Anita előadóművész és szekszárdi irodalomkedvelők tolmácsolásában - mondta Lovas Csilla az emlékház vezetője. Az intézményben megszólal a szekszárdi születésű költő, Baka István több mint harminc verse is saját hangján, rádiófelvételekből.