És mentem én is meglesni a csodamasinát, mert megirigyeltem Such Tamás kollegát, amiért ő már látta. Valnerovicz Erika és Puskel Márton lelkesen beszéltek a gépről:

- Ez egy nagy teljesítményű kozmetikai lézer, az Egyesült Államokban gyártották, nemében egyike a legjobbaknak, Mezőberény és Budapest között nem is találsz belőle másikat. Végeleges szőrtelenítést, visszér- valamint fiatalító kezeléseket végezhetünk vele.

- Miért jó lézerrel dolgozni?

- A lézer egyenes hullámhosszon működik, a fény nem szóródik, ezáltal képes a bőr olyan rétegeibe is bejutni, ahova más nem. Ezen kívül teljesen biztonságos: se hibázni, se ártani nem lehet vele.

Valnerovicz Erika és Puskel Márton - szépségszalon, Valnerovicz Erika, Mezőberény, 20170509
Erika akcióban

- Ez az egy gép képes tehát a korábban említett három féle kezelésre?

- Igen, csak a fejeket kell cserélgetni.

- Miért éppen ez a gép lett a befutó?

- Mexikóban tanultam a szakmát – mondja Erika. - 2004-től tíz éven át dolgoztam kint ilyen géppel, később pedig már oktattam is a használatát. Pontosan tudom, milyen típusú bőrnél hogyan működik, maximálisan megbízom benne és a vendégek is elégedettek. Sem a behozatala, sem a hazai hálózaton való működtetése nem volt egyszerű, mégis megteremtettük hozzá a feltételeket, mert tudtam és számtalan kezelés bizonyítja a mai napig, hogy megéri.

Valnerovicz Erika és Puskel Márton - szépségszalon, Valnerovicz Erika, Mezőberény, 20170509
Erika és Marci

- Jól sejtem, hogy elsősorban a szőrüktől megszabadulni vágyók keresnek fel benneteket?

- Valóban ez a fő tevékenységünk. Budapestről, sőt a Dunántúlról is érkeznek hozzánk szépülni vágyók.

- Miért éri ez meg nekik?

- Mivel ez a gép teljes egészében a miénk, vagyis nem béreljük, nem lízingeljük, a versenytársakhoz képest jóval alacsonyabb áron tudjuk kínálni a kezeléseket. A végleges szőrtelenítés – nyilván a terület nagyságának és a szőr mennyiségének függvényében – nyolc-tíz, míg a visszérproblémák megoldása három-négy kezelést igényel. Két alkalom között hat hétnek el kell telnie, így az ország bármely részéből is érkezik a vendég, nem kell sűrűn utaznia, ráadásul még az útiköltséggel együtt is megéri Mezőberényig jönni.

- Nemrég egy békéscsabai kozmetikussal beszélgettem az epilálásról, aki a lézeres szőrtelenítésről kissé szkeptikusan nyilatkozott.

Valnerovicz Erika - szépségszalon, Valnerovicz Erika, Mezőberény, 20170509
Töredék...
- Ismerem ezt a technológiát, több mint 10 éve dolgozom vele, a mi gépünkről tiszta lelkiismerettel kijelenthetem, a teljesen szőke és az ősz szőrszálak (melyek teljesen pigment-mentesek) kivételével minden más szőrszínre alkalmas, azokat hatásosan és véglegesen eltávolítja a test bármely pontjáról, kivéve a szemöldök alatti részt és a testüregeket.

A visszérkezelés során egyrészt a lézer letakarítja az érfalakat, másrészt regeneráló hatása is van, amely által az érfal visszanyeri rugalmasságát. Hatékonyan alkalmazzuk hajszálérkezelésre a testen és arcon egyaránt, a lábon pedig akár a vastagabb ereket is megcélozhatjuk vele.

- Luxusnak számít egy ilyen kezelés?

- Azon vagyunk, hogy ne számítson annak. Célunk, hogy minél többen megengedhessék maguknak, és ne csak a gazdagok kiváltsága legyen a szépülésnek ez a formája.

Erika mosolyogva meséli, hogy egy vidéki páciense a sokadik kezelésen merte bevallani, hogy egy ismerőse megpróbálta lebeszélni a szőrtelenítésről: „Nehogy már Mezőberénybe menj lézerezni!” – mondta neki. Ő azonban nem hallgatott rá, és belevágott. Nem bánta meg. Ebből is látszik, hogy a minőség és a szakértelem nem helyrajzi kérdés.