A megnyitón a köszöntőt követően, palotás ruhaviseletben az alsó tagozat kisdiákjai kísérték a végzős nyolcadik évfolyamot képviselő diákokat a Csanád Vezér szobor megkoszorúzására. Hevesi Imre zenész, pedagógus gitárszólóival és a Csanád Vezér Indulóval buzdította a gyermekeket közös éneklésre. A Csanád Néptánc Műhely, nem csupán táncjátékával bizonyította a gyermekek tehetségét, hanem a vendégeket bevonta a néptánc csodálatos világába is. Az iskola kiváló pedagógusa, a néptánc műhely vezetője Pelyva -Nagy Zsuzsanna, immár két éve képezi tanítványait, s velük együtt pedagógust szülőt is egyaránt elkalauzolt a néptánc csodálatos világába. Fazekas Mihály:Ludas Matyi c. meséjét az általános iskola Mezőkovácsházi Színjátszó Tehetséggondozó Műhelye feldolgozásában és előadásában élhette át a Tisztelt Közönség.

Tehetségek Estje a Csanád Vezérben

A Műhely előadását hónapokon át tartó precíz, sokoldalú felkészülés előzte meg, Németh Gyuláné műhelyvezető, az iskola 2009-ben Polgármesteri Elismerő Oklevéllel, a tehetséggondozásban megyei és országos szinten is elismert pedagógusa felkészítésével. Munkáját Szász Erzsébet tanítónő segítette. Teltházas előadásukon hatalmas sikert arattak a gyermekek, túlzás nélkül, az eddigi egyik legjobb előadását tudhatja maga mögött a társulat.

Iskola legfontosabb nevelési elveinek egyike, a gyermekközösségek alakítása, formálása, a nemzeti hagyományok és az iskolai hagyományok ápolásával az összetartó, produktív, értékteremtő iskolai közösség kialakítása.

Tehetségek Estje a Csanád Vezérben

Az OKKSZK Sportegyesület Aerobic és Karate szakosztálya immáron második éve készíti eredményesen az iskola tanulóit Diákolimpiára, megyei és országos hatókörű versenyekre egyaránt. Az est folyamán Zsiga Bence és Balogh Jenifer edzők az iskola leendő első évfolyamos kis nebulóit is bevonták a bemutatók forgatagába.

A Resonance együttes játéka kápráztatta el a tisztelt nagyérdeműt a Mezőkovácsházi Fiatalok és Gyermekek Képzőművészeti Tárlat kiállításának megnyitóján, melyen a Csanád Vezér Általános Iskola, a Hunyadi János Középiskola, valamint a Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek alkotásait tekinthették meg a látogatók. A három intézmény alkotásai egyedülálló kiállítási teret kölcsöntek a képzőművészet iránt érdeklődők számára. A kiállítás helyszínének, esztétikai környezetének kialakítása, Sebők Andrea, Alapfokú Művészeti Iskola művész pedagógusa munkáját dicséri.

Tehetségek Estje a Csanád Vezérben

A Hunyadi János Középiskola tehetséges diákjai és vendégei, s egyben fellépői voltak a Csanád Vezér Általános Iskola Tehetségek Estjének, verssel és énekkel színesítették a programot. A fellépőket Magyar István megbízott intézményvezető és Duma Zsolt intézményegység - vezető kísérte el. „A tehetséges gyermekek bemutatkozása büszkeség a szülőnek, az iskolának s egyben lehetőség a diáknak. Hiszünk abban, hogy tehetséges gyermekeink között rejtőznek a magyar kulturális élet leendő, vagy éppen a DUMA' SZÍNHÁZ jövőbeli kis művészei, táncosai, énekesei” – véli Havancsák Piroska intézményvezető.

Az Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek koncertje, az általános iskola zöldjében nyújtott kedves pillanatokat szülőknek, nagyszülőknek vagy az éppen arra sétáló művészetkedvelő mezőkovácsháziaknak. Kmetykó László, Fehér Gábor, Szakács József, Hevesi Imre zenepedagógusok tehetséges növendékeikkel közös előadásukban tették emlékezetessé a Tehetségek Estéjét.

Ökoiskolaként fontosnak tartották az iskola pedagógusai és diákjai, hogy a Csanád Vezér Napokon is gondoljanak a természetre, szépítsék és parkosítsák iskola zöld környezetét. Így minden osztály örökbe fogadott egy-egy tuja fát és elültette azt az iskolaudvaron Szivós Tibor tanár úr vezetésével.