Tudom, sosem kérdezték még Öntől, de miben lesz más az idei rendezvény?
A műsorpolitikánk a meglepetés és a biztonság jegyében zajlik. Egy-egy tavalyi fellépőt némileg másképp csomagolva kapja meg az idelátogató.

Pelyhéné Lipták Gabriella - kastélyjátékok, Pelyhéné Lipták Gabriella, Szabadkígyós, 20170620
Pelyhéné Lipták Gabriella
Most kire tromfolnak?

Például Szt. Martin a kezdetektől visszajár. Szinte ebbe a környezetbe találták ki. A lényeg, hogy mindig más produkcióval érkezik. Először két kísérőzenésszel, majd egy zenekarral jött... volt olyan, hogy a toronyból muzsikált.

Hogy hangosították ki?
Szatyiéék megoldották. (Szatmári László, a Szatyi Stage Team feje; korábban többször, a békési április 30-ai Republic bulikon, az utolsó nótánál mindig beült a dobok mögé – S. T. )

Idén sárkányrepülőről fog szaxofonozni?
Azért azt nem. De van egy homokanimátor művésztársa: Papp Norbert, akivel közös produkcióval áll a színpadra.

Ez olyasmi lehet, mint az Esterházy-Dés duett: az író olvas, a muzsikus fúj.
Ráadásul ideillő motívumokkal készülnek a fellépésre.

Ők lesznek péntek esti boom?
Nem, pénteken a Piramis évek... zenekar játszik. (A tisztánlátás végett, a részletes program a cikk alján – ST.)

Révész Sándor - Piramis évek..., révész sándor, Békéscsaba, 20170620
A közönség (is) mindig hálásan kifizeti a Révészt
Révészék miképp kerültek a képbe?

2001-ben ez a program úgy indult, hogy nem akarunk falunapot, hanem alapvetően egy színvonalas műsorban gondolkodtunk, amely a kastély és természet miliőjébe illik. Ez nem feltétlenül a nagy ívű komolyzenét jelenti... amely amúgy hozzám közel áll, mert valaha én is zenéltem.

Milyen hangszeren?
Hegedűn. Tehát, úgy vélem, a Piramis évek... az összes korosztályt megszólítja, tehát populáris, és mégis egy igényes produkció.

Akár csak a Stones.
Akár.

Van egy klassz film, a Lovagregény, amely ugye középkorban játszódik, de mégsem trubadúr muzsika szól a mozi háttérben, hanem AC/DC és Queen.
Én sem idegenkedek a rock és a pompa keverékétől. Pénteken a Piramis előtt megnyitjuk a kastélyban a kiállításokat, majd este nyolckor odalép a színpadra a Révész-Závodi duó által fémjelzett csapat.

Kígyósi kastélyjátékok - borkóstoló, kastélyjátékok, Szabadkígyós, 20170620
Bor- és pálinkakóstoló a kastélyban

A szombat délutánt a Csabai Színistúdió kezdi, őket a Molnár Dixieland Band – Illényi Katicával karöltve követi, és a teljes sötétségben a már fentebb említett St. Martin-Papp Norbert kombó zárja az estet a Wenckheim impressziók című homokanimációval. A koncert végén a közönség bevonulhat a kastélyba egy elegáns bor- és pálinkakóstolóra, a hölgyeknek pedig könnyű koktélokkal kedveskedünk.

Kígyósi kastélyjátékok 2017 - plakát, kastélyjátékok, Szabadkígyós, 20170620
A program