Miután a 80-90-es években számtalan újkígyói lakos a libatömésből kereste a mindennapi kenyerét, a kilencvenes évek derekán egy helyi vállalkozó, Harangozó János, alias Jockey fejéből kipattant a formabontó ötlet: mi lenne, ha a liba fogalmához kapcsolva, kellemes galibát okoznának két napra a derék népeknek. A gasztro-kulturális programfolyam néhány évadot követően sajnos

Szebellédi Zoltán
Szebellédi Zoltán
a margó szélére lépett.

Majdan a nullás évek végén, ismét két lábra állt, mi több, szárnyra kapott eme remek elképzelés – és ismét mindenki libabőrös lett.

Számtalan településen x és y pörköltfőző verseny zajlik – mondta Szebellédi Zoltán polgármester –, amely alapvetően kiváló lakossági összetartó erő, de mi tudatosan mást akartunk... Illetve már korábban az agyunkba égett a Galiba Napok kifejezés, amelynek hagyománya van, amelyre szemérmetlenül építhetünk.

Idén a Galiba Napok kiegészül egy hagyományteremtő Kézműves Fesztivállal!

És a program:

Péntek délután amatőr borversennyel indul a mulatság; este pedig Nagy Feró és a Beatrice koncertje gondoskodik a jó hangulatról.

Szombat reggel 7-től kezdődik a libafőző verseny, ahol a legügyesebb alkalmi szakácsok Wellness hétvégét nyerhetnek. Délután 1-kor megnyílik a fesztivál origója, a kézműves vásár, közben az Alföldi Cigányzenekar húzza. Gasztro vonalon pedig a kézműves burger, libaszendvics, malacropogós, valamint sör, pálinka lesz a kínálatban. Este Dj Hlásznyik és a Unique együttes koncertje várja a szórakozni vágyókat!

Gá?

Galiba napok, újkígyós, újkígyós, 20170621